En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Örnek seracılık

Vali Yunus Sezer, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen ceviz ve badem bahçelerinin kimliklendirilmesi çalışmalarına katılıp, sera işletmelerinde incelemelerde bulundu.
Bu haber 317 kere okunmuş. 09.06.2021 Çarsamba 18:02

VALİ İNCELEME YAPTI

İlk olarak Ahıllı Köyünde kurulu 20 dekarlık ceviz bahçesinde incelemelerde bulunan Vali Sezer, ilimizde yaklaşık 750 adet ceviz bahçesi (6 bin dekar) , 250 adet badem bahçesi (3 bin dekar) olduğunu belirtti. Bu sene içerisinde yeni projelerle birlikte yeni ceviz ve badem bahçelerinin kurulacağını ifade eden Vali Sezer “ Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğumuz projeler ile bu yıl İlimizde toplam 300 dekar ceviz ve 150 dekar badem bahçesi daha kuracağız” dedi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Programının devamında Hasandede Köyünde kurulan ve 8 dekarı Valilik koordinesinde yürütülen destekler ile 2 dekarı ise üreticimizin kendi imkanları ile yaptığı 10 dekarlık serayı ziyaret eden Vali Sezer, ilimizde örnek seracılık faaliyetlerinin yapılmaya başlandığını kaydetti. Verilen desteklerle iki yılda 85 dekara ulaşan kapalı seralarda çiftçilerimizin üretim yaptığını belirten Vali Sezer, “ Seralarımızda çiftçilerimiz üretip kazanıyor. Bu durum onları memnun ettiği gibi bizleri de memnun ediyor. Mobil tarım ekiplerimiz bahçe bahçe gezerek hangi ürünleri yetiştirecekleri noktasında üreticilerimize rehberlik ediyor, verilen hibeler konusunda bilgilendirmeler yapıyorlar. İlimizde tarımın gelişimi için çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi. Ceviz bahçesi ve sera ziyaretlerinde Vali Sezer’e, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz eşlik etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir