En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Özbekistan ile işbirliği

Kırıkkale'nin önde gelen savunma sanayi firması Makine ve Kimya Endüstrisi ve Özbekistan Savunma Sanayi Ajansı arasında, stratejik işbirliğinin derinleştirilmesi amacıyla kritik bir görüşme gerçekleştirildi.
Bu haber 77 kere okunmuş. 21.06.2024 Cuma 16:47

ÖNEMLİBİR GELİŞME

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen EUROSATORY fuarı kapsamında Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE AŞ) ve Özbekistan Savunma Sanayi Ajansı ile mevcut işbirliklerinin değerlendirilmesi ve ileriye dönük projelerin ele alınması amacıyla kritik görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde, özellikle NATO kalibre mühimmat üretim kabiliyetinin Özbekistan'a transferi konusuna odaklanıldı. Toplantılar kapsamında, iki ülkenin savunma sanayi alanındaki mevcut işbirliği analiz edilerek bu işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için atılacak adımlar detaylı bir şekilde tartışıldı. NATO standartlarında mühimmat üretim kabiliyetinin Özbekistan’a aktarılması, her iki taraf için de stratejik bir öneme sahip.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

MKE tarafından yapılan açıklamada: “Özbekistan ile savunma sanayi alanında uzun süredir devam eden işbirliğimiz, bu yeni adımlarla daha da pekişecektir. MKE olarak, sahip olduğumuz ileri teknoloji ve bilgi birikimini, dost ve kardeş ülke Özbekistan ile paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu işbirliği, savunma kapasitelerimizin karşılıklı olarak güçlenmesine önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi. Bu görüşmeler, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin derinleştirilmesi ve savunma sanayinde önemli projelerin hayata geçirilmesi adına önemli bir adım teşkil ediyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 9 = ?