En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Öztürk’ten çiftçiye destek

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; çiftçilerimize, yolcu ve yük taşımacılığı yapan esnafımıza ÖTV’siz mazot verilmesi hakkında TBMM’de kanun teklifi verdi.
Bu haber 3069 kere okunmuş. 18.10.2018 Perşembe 11:51

DESTEK ÇALIŞMASI

Konu hakkında açıklama yapan Öztürk; “Ekonomide son yaşanan çalkantı; özellikle döviz suikastçılarının ve ekonomik tetikçilerin neden olduğu döviz kurlarında yaşanan yukarı yönlü artışlar, Türkiye’de her kesimi etkilediği gibi, tarımsal üretim yapan -aileleri ile birlikte- çiftçilerimizi de mağdur etmektedir.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Bu bağlamda; Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nün resmî fiyatlarından yapılan hesaplamaya göre, 2002 yılında 4,7 kilo buğday satarak 1 litre mazot alabilen çiftçimiz 2018 yılına gelindiğinde 1 litre mazot alabilmek için yaklaşık 6 kg buğday satmak zorunda kalmaktadır.” diyerek,çiftçimize verilen mazot desteğini Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) yuttuğunu belirtti.

 

ÖTV AÇIKLAMASI

Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerimize verilen mazot desteğinin beklentiyi karşılamadığını vurgulayan Öztürk; açıklamasına şöyle devam etti:“Artan girdi maliyetleri nedeniyle ürettiğinin karşılığını alamayan çiftçilerimiz, köylülerimizin mağduriyeti her geçen gün giderek artmaktadır. Bu yüzden vermiş olduğum kanun teklifimizle; ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerimizin ÖTV’siz mazot alabilmesi imkânı getirilerek, girdi maliyetlerinin düşürülmesi amaçlıyoruz.” dedi.

 

DESTEK OLUNMALI

TBMM’ye vermiş olduğu kanun teklifinin; çiftçilerin yanı sıra, yük ve yolcu taşıyan esnafı da kapsadığını belirten Öztürk; “Teklifimizle düzenlenecek olan bir diğer önemli husus ise; yük ve yolcu taşıyan esnafımızın artan akaryakıt fiyatları karşısındaki çaresizliklerini ortadan kaldırmaktır.” diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Özellikle şahsı adına karayolu taşımacılık ve nakliyecilik yapan esnafımızın gün geçtikçe işleri daralmaktadır. Kullanılan mazotun pahalılığı nedeniyle, taşımacılık sektörü ucuz olduğu gerekçesiyle 10 numara yağı dâhi kullanmayı göze almakta, söz konusu bu olumsuz durum; hem yolcu, hem de taşınan yüklerin güvenliğini tehlikeye atmaktadır.

 

HAKSIZ REKABET VAR

Kanun teklifimizle amacımız; gerek çiftçimizin, gerekse yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımızın bir nebze nefes almasını sağlayabilmektir. Milliyetçi Hareket Partisi Seçim Beyannamesi’nde vatandaşımıza taahhüt ettiği tüm vaatlerini TBMM’de bir bir yerine getirirken, kanun tekliflerinin yasalaşması için de, takibini ve gayretini sürdürmektedir. Gerek çiftçimizin, gerekse yük ve yolcu taşıyan esnafımızın geçim mücadelesine büyük katkı sunacak teklifimiz yasalaştığında, hava ve deniz ulaşımında verilen ÖTV’siz yakıt nedeniyle oluşan haksız rekabet ortamı da kalkacaktır.” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir