En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Para kazanıyorlar

Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Erkoç, 'Engellilerin istihdamına yönelik bir kurs açtık. Nikah şekeri paketleme kursu ile birlikte engelli kardeşlerimiz hem kendileri için bir uğraş alanı buluyor hem de meslek edinme seviyesin
Bu haber 766 kere okunmuş. 08.07.2018 Pazar 14:26

GÜZEL BİR İMKAN

Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünün katkıları ile Kırıkkale'de yaşayan engelli vatandaşların istihdamına yönelik nikah şekeri paketleme eğitimi başlattı. Engelsiz Kafe'de eğitim alan kursiyerlere nikah şekeri yapımı ve paketlemesi öğretilerek, engelli vatandaşların hem meslek sahibi olmaları hem de para kazanmaları amaçlanıyor.

 

PAKETLEME YAPIYORLAR

Kursiyerlere İş-Kur tarafından günlük 30 lira ödendiğini ifade eden Erkoç, 'Nikah şekerleme paket kursu ile birlikte engelli kardeşlerimiz kendileri için hem bir uğraş alanı buluyorlar hem de para kazanıyorlar. Bu sayede aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. İlgili vatandaşlarımızın Engelsiz Kafe'mize uğrayıp el emeği göz nuru nikah şekerlerimizden sipariş etmelerini ve bu vesileyle engelli kardeşlerimize destek olmalarını istiyoruz' dedi. Kurs hocası Funda Aktepe ise, 'Kursumuza katılan engelli vatandaşlarımız kendilerine iş imkanı sağlıyorlar. Yaptıkları ürünleri evde ve başka yerlerde de yapıp satabilirler. Kursumuza her geçen gün ilginin artması sevindirici diye konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir