En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Pehlivanlı için anma

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, "Kralların Ressamı" olarak tanınan Rahmi Pehlivanlı'nın 32. ölüm yıl dönümünde sanatçının eserlerini sergiledi.
Bu haber 116 kere okunmuş. 23.08.2024 Cuma 20:27

SERGİ DÜZENLENDİ

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, sanatseverler ve öğrencilerin yoğun ilgisini çekti. Serginin açılışına Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Recep Sefer ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş katıldı. Pehlivanlı'nın sanat hayatını ve eserlerini genç nesillere tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, sergiye katılan çocuklar sanatçının hayatı ve eserleri hakkında bilgilendirildi.

 

PEHLİVANLI ANLATILDI

Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve İl Müdürü Neslihan Aktaş, çocuklara Pehlivanlı'nın çizdiği eserleri tek tek anlatarak, sanatçının Türk resim sanatındaki önemini vurguladılar. Pehlivanlı’nın uluslararası alanda tanınan bir sanatçı olarak bıraktığı miras, Kırıkkale'nin kültürel zenginliklerinden biri olarak bir kez daha gözler önüne serildi. Sergide, Pehlivanlı’nın hayatından kesitler ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği eserler yer aldı. Katılımcılar, sanatçının etkileyici portrelerinden doğa manzaralarına kadar birçok eserini inceleme fırsatı buldu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir