En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Proje bilgisi verildi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Kırıkkale, Çorum, Amasya ve Samsun illeri sınırlarında
Bu haber 943 kere okunmuş. 29.11.2018 Perşembe 11:51

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Kırıkkale, Çorum, Amasya ve Samsun illeri sınırlarında yapılması planlanan “Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi” ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Gülseren Türkmen başkanlığında, Halkın Katılımı Toplantısı yapıldı.

 

GÜZERGAH OLUŞTURULDU

 TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan söz konusu Proje için daha önceki yıllarda T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından “Kırıkkale-Samsun Projesi” hazırlanmış, ÇED Olumlu Belgesi alınmış ve geçen süreç içerisinde TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne devredilmiştir. TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından proje güzergahı tekrar değerlendirilmiş, bazı revizyonların yapılması ihtiyacı duyulmuş ve yeni bir güzergah oluşturuldu.

 

SORULAR CEVAPLANDIRILDI

 Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi 3 kesimden oluşmaktadır. Birinci kesim Delice-Çorum arası yaklaşık 100+000 km, ikinci kesim Çorum-Merzifon arası yaklaşık 91+200 km ve üçüncü kesim ise Merzifon-Samsun arası yaklaşık 101+618 km den oluşmakta olup Proje güzergahı toplam 292+818 km’dir. Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi için Delice Belediyesi Toplantısı Salonunda düzenlenen toplantıda; Projeyi hazırlayan MGS Proje Müşavirlik Mühendislik Ticaret Ltd. Şti.nin Çevre Mühendisi İlkay İbrahim Akdoğan tarafından toplantıya katılanlara ve yöre halkına bilgi verdi. Daha sonra toplantıya katılan vatandaşların soruları cevaplandırılarak toplantı sonlandırıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir