En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Promosyon ayrımı

Kurumlarda maaşa yönelik promosyon uygulaması devam ederken, çalışanlar arasında kadrolu, sözleşmeli ve geçici ayrımı nedeniyle promosyonda da ayrım yapıldığı gözleniyor.
Bu haber 188 kere okunmuş. 07.08.2022 Pazar 13:33

PROMOSYON ÇIKMAZI

Kurumlarda maaşa yönelik promosyon uygulaması devam ederken, çalışanlar arasında kadrolu, sözleşmeli ve geçici ayrımı nedeniyle promosyonda da ayrım yapıldığı gözleniyor. Bu durum kurum çalışanlarını hem mağdur ediyor ve hem de tepkisini çekiyor. Bir çok kurumda kadrolu ve sözleşmeli çalışan bulunuyor. Kadrolu olanların maaşları yüksek olduğu için promosyon alacakları da yüksek oluyor. Sözleşmeli ve geçici statüde çalışanların maaşları düşük olduğu için promosyon alacakları da düşük çıkıyor. Bu durum kurumlarda çalışanları huzursuz ediyor.

 

KİMİNİNKİ ÇOK KİMİNİNKİ AZ

Konuyla ilgili gelişmeler zaman zaman yerel ve ulusal basına haber oluyor. MKE’de çalışan kadrolu personele geçtiğimiz günlerde promosyon müjdesi verilmişti. Ancak bu müjdenin ardından kadrolu çalışanların promosyon alacaklarının 30 bin lirayı geçtiği, geçici statüdekilerin alacaklarının ise sadece 6bin liradan biraz fazla olduğu ileri sürüldü. Sosyal medya hesaplarından hem müjdeye atıf yapıldı ve hem de neticeye işaret edildi. Bir çok kişinin bu konuda tepkili olduğu haberleri geliyor. Uygulamanın kurum içinde ayrımcılığa neden olduğu ileri sürülüyor ve düzeltilmesi, promosyon ödemesi az olanlar için iyileştirme yapılması isteniyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir