En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sağlığa büyük hibe

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Proje ve Ar- Ge birimi koordinasyonunda Kırıkkale Merkez Toplum Sağlığı Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanmış olan...
Bu haber 724 kere okunmuş. 26.09.2019 Perşembe 09:02

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Proje ve Ar- Ge birimi koordinasyonunda Kırıkkale Merkez Toplum Sağlığı Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanmış olan “Sağlık Eğitimi Açısından Yenilikçi Yetişkin Eğitimi Modelleri- İnnovative Adult Education Models İn Terms Of Health Education” projesi Dış İlişkiler Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Gençlik Hizmetleri Başkanlığı tarafından 82.060 Avro hibe ile desteklenmeye değer görüldü.

 

YETİŞKİN EĞİTİMİ MODELLERİDİR

İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş yaptığı açıklamasında "Projemiz temel hedefi, toplumun sağlık okuryazarlığı seviyesini yükseltmeyi amaçlayan yetişkin sağlık eğitimi faaliyetlerinin kalitesini arttırmak ve yetişkin sağlık eğitiminde yenilikçi uygulamalar geliştirmektir. Bu amaç doğrultusunda projemizin iki fikri çıktısı bulunmaktadır. Bu fikri çıktılar; sağlık bilgilerinin yetişkin öğrenicilere ulaştırılmasında kolaylaştırıcı, sağlık bilgilerini kolay anlaşılır hale getiren, hayatın doğal akışına entegre edilerek zaman tasarrufu sağlayan, dijital çağın gereklerine uygun, yetişkin eğitimine uygun, eğitimde sürekliliği sağlayan etkin ve yenilikçi yetişkin eğitimi modelleridir” dedi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Ağırtaş, "Sağlık Eğitimi Açısından Yenilikçi Yetişkin Eğitimi Modelleri projesi Kırıkkale Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı koordinatörlüğünde, Avusturya’ dan Dr. Taskiran & Dr. Varol Gruppenpraxis fur Allgemeinmedizin kuruluşu, Portekizden Braga Mobility Open ve Ascredno- Associação Social recreativa e desportiva de Nogueiró kuruluşları ve Türkiye’ den İl Sağlık Müdürlüğü Müdürlüğümüz ve Orta Anadolu Eğitim Kültür ve Kalkınma Derneği ortaklığında yürütülecektir.Projemiz katılımcı ülkelerde iki öğrenme, öğretme ve eğitim organizasyonu, üç ulus ötesi toplantı ve üç yaygınlaştırma organizasyonu içermektedir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir