En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sahip çıkılacak

Kırıkkale CHP Kadın Kolları Başkanı Demet Akyürek Medeni Kanun’un 17 Şubat 1926’da TBMM’de kabul edilmesine ilişkin, “Medeni kanunumuza, laik hukukumuza sahip çıkacağız” dedi.
Bu haber 224 kere okunmuş. 17.02.2022 Perşembe 19:17

AÇIKLAMADA BULUNDU

Medeni Kanun’la kadın haklarının güvencesi olan tek eşlilik, evlilik yaşı, resmi nikâh, boşanmada eşit haklar, kız ve erkek çocuklara eşit miras hakkı kabul edildiğini hatırlatan Demet Akyürek, “Anayasal haklarımızdan olan yasa ile güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerimizden asla vaz geçmiyoruz. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” ifadelerini kullandı.Demet Akyürek, günümüzde Medeni Kanun’un resmi evlilik kuralının göz ardı edildiğini söyleyerek, “İmam nikâhı adı altında kadınların aile hukukundan doğan haklarını kullanamamalarına ve evlilik yaşı kuralının ihlal edilmesine yol açıldığını, her yönüyle toplumun kanayan yarası olan çocuk yaşta gelin sorununun devam ediyor. Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi verilmesi ile laiklik ilkesinin yok sayıldığını görüyoruz” açıklamasını yaptı.

 

İZİN VERİLMEYECEK

Son olarak Medeni Kanuna ve laik hukuka sahip çıkacaklarının altını çizen Akyürek, “Atatürk devrimleriyle kazandığımız hakların bilincinde olan kadınlar olarak bu soruna kamuoyunun dikkatini çekiyor ve ‘Türkiye’miz nereye götürülmek isteniyor?’ diye soruyoruz. CHP Kırıkkale İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak, ailede demokrasi-toplumda demokrasi yolundaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyor, Medeni Kanuna, laik hukuka sahip çıktığımızı, geriye gidişe izin vermeyeceğimizi bir kez daha yineliyor, mücadeleye devam diyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir