En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sanayi protokolü yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İle Kırıkkale Üniversitesi arasında Girişimci Bilgi Sistemi’nde (GBS) yer alan mikro verinin erişimi ve kullanımı kapsamında işbirliği protokolü imzalandı ve GBS Eğitimi’nin ilki Üniversitede yapıldı.
Bu haber 279 kere okunmuş. 22.06.2021 Salı 17:56

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Prof. Dr. Metin Arslan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, Girişimci Bilgi Sistemi Dairesi Başkanı Elif Tuğçe Çınar ve Üniversite öğretim üyeleri katıldı. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Üniversitemize ve Üniversitemizde farklı alanlarda çalışmalar yapan akademisyenlerimize verilere ulaşma noktasında kolaylık sağlayacak önemli bir protokole imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Rektör, çalışmasına onay verilen akademisyenlerimizin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın araştırmacılara tahsis ettiği Çalışma ve Araştırma Merkezi’nde (ÇAM) çalışmalarıyla ilgili alanlarda kolay bir şekilde kapsamlı veri taramaları yapabileceğini söyledi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, GBS’nin temel amacının kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, araştırma enstitüleri ve sivil toplum kuruluşlarındaki politika yapıcılar, karar alıcılar, uzmanlar ve araştırmacılara ekonomik, sektörel ve bölgesel politikaların tasarlanması, uygulanması ve etkinlik ölçümü için makro ve mikro düzeyde doğru, güvenilir ve ihtiyacı karşılayabilir verilerin/bilgilerin sunulacağı bir ortam sağlamak olduğunu ifade etti.  Konuşmaların ardından Rektör  Prof. Dr. Ersan Aslan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, işbirliği protokolünü imzaladılar. Prof. Dr. İlker Murat Ar’ın GBS ve kullanımı hakkında bilgilendirme sunumu yaptığı ve öğretim üyelerimizin sorularını cevapladığı program, Rektör Prof. Dr. İlker Murat Ar ve Elif Tuğçe Çınar’a öğrenciler tarafından yapılmış ebru tablo hediye etmesi ile sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir