En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sanayiye destek

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kırıkkale Üniversitesindeki 4.yılı değerlendirdi.
Bu haber 155 kere okunmuş. 06.09.2022 Salı 19:30

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kırıkkale Üniversitesindeki 4.yılı değerlendirdi. Rektör Aslan, Kırıkkale Üniversitesinin savunma sanayine büyük destek verdiğini büyük girişimler yaptıklarını dile getirdi.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, üniversitenin faaliyetleri, projeleri ve yeni dönemdeki çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. Aslan"4 yıl önce yine böyle toplanmıştık. 3 yıl boyunca sizlere neler yaptığınızı anlatmıştık. Digital üniversiteye dönüşmek TÜBİTAK girişiminde ilk 50'ye giremedik ama büyük derece aldık. Üniversitesinin enerji ihtiyacını karşılamak İçin gerekli çalışmaları yaptık. Geleneksel okçuluk tesisini hayata geçirdik. 12 fakülte 7 meslek yüksek okulu 1 yüksek okul 3 enstitümüz var. Öğretim sayısı profesör 82'den 214'e, doçent 112'de. 138'de.öğretim üyesi 107'deb 282 araştırma görevlisi 237 391 toplam 1194.7 tane yeni bölüm sayısı açıldı toplanma 268 bölümünüz var” dedi.

 

ARAŞTIRMA MERKEZİ KURACAĞIZ

Aslan "Akademik atamalarda toplam sayımız 599.  Araştırma görevli sayımızda baya bir artış oldu. Kırıkkale üniversitesinde atama ve yükseltme sayısında bir sıkıntımız yok. Uluslar arası öğrenciler değişin programlarında ise sürekli iletişim içimdeyiz. 8 ülke ve 24 üniversite ile ikili işbirliği anlaşmamız var. Öğrencilerimiz bu sayede yurt dışı deneyimi kazanıyorlar. Araştırma bilimlerine çok önem veriyoruz. 4 tane yeni araştırma merkezi açtık. Afad ile çalışma yapıyoruz. Bir araştırma merkez kuracağız. Sektör işbirlikleri ben şunu savundum Kırıkkale üniversitesinin savunma sanayine destek olması lazım. Sektör iş birlikleri projelerle meydana gelir. Hem yerelde hem ulusalda çalışmalarımız devam eder” dedi.

 

ÖDÜL ALDILAR

Aslan "Üniversitemiz de  üç fakültede dört programa ulusal akreditasyon belgesi alındı. Üniversitemizde TS en İSO kalite yönetim belgesi, TGF'let içinde 3. ödülü, teknofest uçan araba üçüncülüğü aldık. Matematik bölümümü 3 yıl üst üste 3'lük ödülü aldık. Sosyal sorumluluk anlamında sürekli olarak özel öğrencilere yönelik programlar yapıyoruz. Çocuklarımıza hobi bahçesi yaptık. Engelsiz üniversite ödüllerinde 7 turuncu bayrak aldık. 2021 İstiklal marşı yılı kapsamında 84 etkinlik yaptı. 4 yılda 68 bin ağaç diktik. Bilimsel etkinlikler kapsamında uluslararası bir çok etkinlik yaptık. Sempozyumlarda bu işin dersini çekmiş anne babaları da çağırdık. Kırıkkale 2053 arama konferansı düzenledik. Bu konferansta çok güzel şeyle kazanıldı. Uluslararası ilişkilerde hedef ülkemiz Cezayir oldu. Toplamda 50 öğrenciye 15 Temmuz Türkçe öğrenim kursu düzenledik. Cezayir'de Türkçe bölümü açma çalışması yapıyoruz. Bölüm açılırsa Cezayirli öğrencilere Türkçe öğreteceğiz. Özel çocuklara yönelik sanat ve spor etkinliği düzenledik. MEB İBTAV işbirliğinde Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam bilim tarihi seminerleri verdik.

 

KIRIKKALE’YE HİZMET EDİLİYOR

Fuat Sezgin yılında bin sekiz etkinlik yaptık. Pandeni döneminde günlük ortalama bin canlı ders, pandeni döneminde ortalama açılan ders sayısı 6.500 oldu. 4 yılda Yatırımlarda 128 milyonluk bir yatırım yapıldı. TÜBİTAK öğrenci projeleri kapsamında 34 öğrencimiz TÜBİTAK tan proje yürütüyor. Türkiye 500 bin öğrenci bu projelerle uğraşıyor. YÖK her sene üniversiteyi test ediyor. Mezun doktora sayımız 59. Genel doluluk oranımız yüzde 98! dedi. Rektör Aslan Ye dönem rektörlük müracaatını yaptığını belirtti. Yeni dönemde rektör olması durumunda yine Kırıkkale'ye hizmet edeceklerini söyledi. Aslan "Ben Kırıkkale'den kopmam benimle birlikte 26 kişi aday. Şehrimiz Kırıkkale Kırıkkale'ye hizmet edeceğiz. Biz kurumunuza bakıyoruz. 32 bin emanetimiz var. İyi eğitim güncel eğitim vereceksiniz araştırmayı sektörle birlikte yapıyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir