En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sektör canlanacak

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, "Kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faiz oranlarını düşürmesi ekonominin gidişatı için ümit verici. Özel bankaların da kredi faiz oranlarını düşürmesi gerekiyor" dedi.
Bu haber 499 kere okunmuş. 05.08.2019 Pazartesi 21:30

EKONOMİ YENİDEN CANLANACAK

Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ahmet Varlı, kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faiz oranlarını düşürmesinin ekonominin gidişatı için ümit verici olduğunu belirterek, özel bankaların da kredi faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini bildirdi. Varlı, yaptığı açıklamada, konut sektöründe yüzde 50'ye yakın bir daralma yaşandığını belirterek, kamu bankalarının faiz oranlarını konut kredisinde 0,99'a, tüketici kredisinde ise 1,59'a düşürmesinin ekonominin canlanması adına iyi olduğunu ifade etti.

 

FAİZ ORANLARININ DÜŞMESİ

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle bir hareketlenme beklediklerini bildiren Varlı, şunları kaydetti: “Kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faiz oranlarını düşürmesi ekonominin gidişatı için ümit verici. Özel bankaların da kredi faiz oranlarını düşürmesi gerekiyor. Bu sayede ülkemiz ekonomisinde güven artacak, iktisadi iyileşme ortamının kalıcı olacağına vatandaşımız da yatırımcı da ikna olacak. Kredi faiz oranlarının düşmesiyle konut satışları artacak, buna bağlı olarak da inşaat sektörü canlanacak. Piyasadaki tüm bankalar kredi faiz oranlarını düşürmesiyle yatırım ve üretim maliyetleri de düşecektir."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir