En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Şenlikte buluştular

Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneğinin geleneksel hale getirdiği Sıla-i rahim ve Aşık Serdai’yi Anma şenliğinin 19’uncusu gerçekleştirildi.
Bu haber 484 kere okunmuş. 02.07.2019 Salı 10:48

Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneğinin geleneksel hale getirdiği Sıla-i rahim ve Aşık Serdai’yi Anma şenliğinin 19’uncusu gerçekleştirildi. Mezarlık ziyaretiyle başlayan ve Denek Dağı keklik Kayası mevkiinde düzenlenen ana programla devam eden şenlikte tam anlamıyla kaynaşmaya sahne oldu. Törende konuşan Vali Yardımcısı Şahin Arsal, böylesi etkinliklerin insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarını artırdığını, akrabalık bağlarını güçlendirdiğini söyledi.

 

 

BİR ARAYA GELDİLER

Dulkadiroğulları Sıla-i Rahim ve Aşık Serda-i’yi anma şenliği yapıldı. Bu yıl 19’uncusu yapılan şenlik her zaman olduğu gibi bu yılda akrabalar arasındaki kaynaşmaya, birlik ve beraberliği pekiştirilmesine sahne oldu. Şenlikte Erkoç ailesinin gençleri birbiriyle tanışma, büyükleriyle helalleşme imkanı bulurken, mezarlık ziyaretiyle atalarını yad etti. Denek Dağı keklik kayası mevkiinde devam eden şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımının dinletisi ile devam etti. Oyunların oynandığı, hediye çekilişlerinin yapıldığı, mahalli sanatçılar konserinin verildiği şenlikte, ustalar topluluğunun konseri de büyük ilgi gördü. Erkoç ailesinin fertlerinin katılımı ile Keskin halayı çekilirken, şenlik sonunda helalleşme töreni düzenlendi.

 

HER YIL YAPILIYOR

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneği Başkanı Cengiz Erkoç, “Bizler Anadolunun merkezinde bulunan Denek Dağın Dulkadirlileri olarak ülkemizin birlik ve beraberliği için mücadele eden bir aileyiz. Bu birliktelikteki amacımız kültürümüzü örf ve adetlerimizi yeni yetişen neslimize öğretmek ve yaşatabilmektir. Bizler bir Türkmen ailesi olarak her zaman diyoruz ki, Türklük medeniyetler beşiği Anadolu’da dik durabilmektir.  Bu seni 19’uncusunu düzenlediğimiz Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai’yi anma günü etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

BERABERLİĞİ ARTIRAN ETKİNLİK

Bu tür etkinliklerin il, ilçe ve köyler için büyük önem taşıdığına vurgu yapan Vali Yardımcısı Şahin Arsal “Etkinliğin isminde de ortaya konulduğu gibi bu tür etkinliklerin içerisinde sıla-i rahim var. Sıla-i rahim hem bizim dinimiz açısından, hem de Türkmen yörük geleneğinde töremiz. Böylesi etkinliklerimiz insanlarımız arasındaki birlik ve beraberliğin artmasına, kaynaşmanın sağlanmasına vesile oluyor. Burada yeni jenerasyondan gençlerle de tanıştık, bu tür etkinlikler devam edecek ki yeni jenerasyon ile aradaki bağ kopmayacak kaynaşma artacak. Kırıkkale ilimiz ve Keskin ilçemiz oldukça göç vermiş durumda. Yaklaşık 300 binin üzerinde insanımız il dışında. Bu insanlarımızı böylesi etkinliklerle bir araya getirilmesi çok yerinde bir etkinlik. Böylesi etkinliklerle insanlarımız sıla-i rahimde bulunuyor, şehir ekonomisine de katkıda bulunuyor. Böylesi güzel bir etkinliğe imza atan dernek yöneticilerini ve aile fertlerini tebrik ediyor, şenliğin nice yıllar devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

 

GELENEKLER YAŞATILIYOR

Şenliğe katılan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’da yaptığı konuşmasında, bu yıl 19’uncu kez sıla-i rahim şenliği gerçekleştiren aile fertlerini tebrik etti. Önal “Sizler örfü, adeti bir sonraki kuşağa aktararak yaşatmak için elinizden gelen tüm fedakarlığı yapıyorsunuz. İyi ki, varsınız, iyi ki buradasınız, iyi ki bu geleneği yaşatıyorsunuz, Allah sizlerden razı olsun. Bu güzel şenliğin daha nice yıllar yaşatılmasını diliyorum” ifadesini kullandı. Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’de Türk tarihi meşakkatli bir süreçten geçerek bugünlere geldi. Anadolu’yu Türk yurdu yapmanın büyük bedelleri vardı, bizim atalarımızda bu bedelleri ödeyerek ülkemizi ve milletimizi getirdiler. Bu tür şenlikler, festivaller, hem sıla-i rahim hemde geleneklerimizin, göreneklerimizin yaşatılmasında çok önemli. Denek dağı gibi havası sert, insanı mert güzel bir coğrafyada böylesi güzel bir şenliğin düzenlenmesi hepimiz için bir kıvanç vesilesidir. Türkiye Cumhuriyetinin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Böylesi bir dönemde böyle güzel bir etkinliğe imza atan Erkoç ailesini tebrik ediyor, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir