En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sertifikalı tohum uyarısı

Kırıkkale’de hububat ekim döneminin başladığı dönemde üreticilere uyarılarda bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, üreticilerin sertifikalı tohum kullanmasının hem kendi yararına, hem de ülke ekonomisine daha fazla katkı su
Bu haber 492 kere okunmuş. 05.07.2019 Cuma 14:04

VERİMLİ BİR HASAT DÖNEMİ GEÇİRDİK

Kırıkkale olarak verimli bir hasat dönemini geride bıraktıklarını ve 2017 yılı için hazırlıkların başladığına dikkat çeken Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Kırıkkale’miz bu yıl verimli bir hasat dönemini geride bıraktı. Geçen yıla göre hububatta yüzde 20 oranında verim ve rekolte artışı oldu. Toplamda 350 bin tonluk bir hububat elde ettik. Bu rakam geçen yıldan yüzde 20 oranında daha fazla. Bunun 99 bin tonunu TMO aldı, geri kalanı ise tüccar aldı” diye konuştu.

 

KALİTELİ TOHUM, KALİTELİ ÜRÜN DEMEK

Bugünlerde 2017 yılı için hazırlıkların başladığını ve üreticinin tarlasını işleyerek Buğday ve Arpa ekimini gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Sümer, Çiftçilerin, buğday ve arpa üretiminde sertifikalı tohumluk kullanmaları halinde verimin yüzde 25'e kadar artabileceğini vurguladı. Hububat ekiminde mahsulden veya ambardan tohumluk kullanılmasının bazı sakıncaları da beraberinde getireceğine dikkat çeken Başkan Sümer, “Tohumluğun içerisine zamanla yabani ot tohumları ve başka türler karışabilir. Tohumda hastalıklı ve bulaşık danelerin oranının artması sakıncalı bir başka durumdur. Gıda güvenliği için, çiftçimiz mahsulden tohumluk kullanırken çok dikkatli olmalı, temiz tohumluk kullanmalı ve bu uygulamaya bir iki yıldan fazla devam etmemelidir. Bölgemizde bulunan çiftçilerimiz en geç 3 yıl içinde yenilemesi yararlı sonuç verir. Sertifikalı tohum kullanımı verimi ve ürün kalitesini olumlu yönde etkiler. Bu da hem üreticinin, hem de ülke ekonomisi yararına olacaktır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir