En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Siber suçlar paneli

Kırıkkale Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Öğrenci Topluluğu ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Siber Suçlara Yönelik Farkındalık Paneli düzenlendi.
Bu haber 82 kere okunmuş. 28.11.2022 Pazartesi 17:38

PANEL DÜZENLENDİ

Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Hande Şahin’in yaptığı panelin konuşmacıları, Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Selvi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Serkan Savaş, Hukuk Fakültesinden Dr. Sibel Can, Kırıkkale Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Seher Keren ve Akın Yalavuz’du. Kırıkkale Üniversitesi Merkezi Dersliklerde gerçekleşen panele akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Panelin ilk konuşmacısı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Savaş, “Siber Güvenlik” konulu sunumunu dinleyenlerle paylaştı. Dr. Öğretim Üyesi Savaş, sunumunda siber ortam nedir? Siber güvenlik nedir? Siber saldırılar, kişisel verilerin korunması, siber ortamda emniyet, siber zorbalık gibi konulara değindi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Seher Keren ve Akın Yalavuz ise “Siber Suç” konulu sunumlarını dinleyenlerle paylaştılar. Yalavuz, “Mağduriyetle karşılaşılması durumunda yapılabilecekler ve başvuru yolları olarak, misilleme yapmayın, siber zorbayı engelleyin, siber zorbayı platforma şikâyet edin, mağduriyetinize ait delilleri saklayın, mağduriyet yaşadığınız konuya ilişkin delilleri saklayın, 18 yaşından büyükseniz şahsen Cumhuriyet savcılığına, polise ve jandarmaya başvurabilirsiniz; 18 yaşından küçükseniz anne veya babanızla birlikte; Cumhuriyet savcılığına, polise ve jandarmaya başvurabilirsiniz. Dijitalleşen dünya ile hayatımıza giren dijital okuryazarlık kavramı, dijital mecradaki içerik ve eylemleri doğru anlamak ve yorumlamak açısından önemlidir. Bilişim teknolojileri kullanıcılarının ve bu kullanıma aracılık yapan kuruluşların uyması gereken kuralları ifade eder. Bilişim etiği amacı; kullanıcıların dijital ortamı daha güvenli kullanmasını sağlamak ve ortaya çıkabilecek riskleri en aza indirmektir” diye konuştu. 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir