En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sıfır rakama ulaşılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatilinin son gününde düzenlenen Trafik denetlemelerine katıldı.
Bu haber 169 kere okunmuş. 18.07.2022 Pazartesi 18:50

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatilinin son gününde düzenlenen Trafik denetlemelerine katıldı. Helikopterle Bolu’nun Gerede ilçesindeki incelemelerinin ardından ulaşımda 43 ilin geçiş noktasında bulunan Kırıkkale’ye geldi.

 

 

KIRIKKALE ZİYARETİ

Bakan Süleyman Soylu, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut ile beraber trafik denetimine katıldı. Denetimi gerçekleştiren ekiplerden bilgiler alan Bakan Süleyman Soylu, ardından açıklamalarda bulundu. Kırıkkale’nin 43 ilin geçiş güzergahında bulunduğunu anımsatan Bakan Süleyman Soylu, "Bu yıl bu güzergahta ölümlü trafik kazası olmadı. Geçen bayramlara nazaran trafik yoğunluğunda yüzde 50’lik bir artış söz konusu. Arkadaşlarımız güzergahlarda aldıkları tedbirlerle, denetimlerle, rehberliklerle, vatandaşlarımızın da trafik kurallarına uymaları münasebetiyle burada ölümlü trafik kazasıyla karşılaşmadık" dedi.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

"Özellikle sürücülerimizi, bu son günde yine emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyoruz" diyen Bakan Süleyman Soylu "Hız limitlerine uymalarını buradan bir kez daha söylemek istiyoruz. Araç sürerken kesinlikle cep telefonuyla meşgul olmamaları, dikkatlerini dağıtmamaları gerektiğini ifade etmeye çalışıyoruz. Özellikle TIR ve kamyon şoförleri, yol kenarlarının hemen yanında araç parkı yapıyorlar. Bu ölümcül bir hatadır, bu ölümcül hatayı yapmamalarını istirham ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

TEDBİR AÇIKLAMASI

Bakan Süleyman Soylu, uzun yolculukların dinlenmeyi gerektirdiğine dikkat çekerek, "Özellikle sürücüler açısından 2 saatte bir 10 dakikalık dinlenme mühimdir, mecburidir ve önemlidir. Son 10 yılda bayram tatilindeki trafik kazalarındaki ölümler günde 15 kişi, şu anda da günde 7 kişi hayatını kaybediyor. Hep beraber hem vatandaşımızın dikkati hem arkadaşlarımızın denetlemeleri, trafik ekiplerimizin bu konudaki hassasiyetleri çerçevesinde önemli tedbirler alındı. Bu tedbirlerin neticesinde önemli bir azalma sağlandı" ifadelerini kullandı. "

 

UYARILARDA BULUNDU

Bu bizim için nihai bir hedef değildir, nihai hedef sıfır rakamıdır" sözlerini kullanan Bakan Süleyman Soylu, "Bu yıl karşı karşıya kaldığımız süreçlerden en önemlisi yaya ölümleriydi. Yaya trafiğinde bazen içimizi acıtan sonuçlarla karşı karşıya kalınıyordu. Bu yıl bayram süresince 6 yaya ölümü var, 8 motosiklet ölümü var. Şu ana kadar da toplam 64 vatandaşımızın öldüğünü belirtebiliyoruz. 210 binin üzerinde görevlimiz bayram boyunca sahalardaydı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi. Açıklamanın ardından Bakan Süleyman Soylu, durdurulan araçtaki vatandaşların bayramını kutlayarak, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir