En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Siyer dersi başladı

İslami Değerler Külliyesi Siyeri Nebi Müzesi, Yaz Kuran Kursları kapsamında uygulamalı ve görsel anlatımlı Siyer derslerine başladı.
Bu haber 68 kere okunmuş. 04.07.2024 Perşembe 20:16

DERSLER BAŞLADI

Bu sayede tüm öğrenciler, Kuran-ı Kerim'in yanında Peygamber Efendimizin hayatını da Siyer Müzesi'nde öğrenme imkanı yakalıyor. İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yaz Kuran Kurslarımızda bu sene Siyer derslerine de yer vererek öğrencilerimizin Peygamber Efendimizin hayatını ve ahlakını daha iyi anlamalarını amaçlıyoruz. Siyer Müzesi'nde uygulamalı ve görsel olarak verilen bu dersler, öğrencilerin ilgisini çekiyor ve öğrenmelerini pekiştiriyor." Siyer dersleri, Kırıkkale İl Müftülüğünden görevlendirilen hocalar tarafından veriliyor.

 

GÖRSEL AÇIKLAMA YAPILIYOR

Derslerde, Hz. Muhammed'in (s.a.s.) çocukluğu, gençliği, peygamberliği, hicreti, Medine dönemi ve vefatı gibi konular ele alınıyor. Ayrıca, Siyer Müzesi'nde bulunan eserler de derslerde görsel materyal olarak kullanılıyor. İslami Değerler Külliyesi Siyeri Nebi Müzesi, Kırıkkale'de İslami değerleri ve Peygamber Efendimizin örnek yaşamını yakından tanımak isteyenler için de açık. Müzede, Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatını anlatan çeşitli objeler ve fotoğraflar yer alıyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir