En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Sulu tarım çalışması

Kırıkkale’de tarımsal sulamada bölge çiftçisine önemli katkı sağlayacak olan Çongar Köyü Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisi ile 2 bin 100 dönüm kuru tarım arazisi sulama imkânına kavuştu.
Bu haber 491 kere okunmuş. 20.11.2022 Pazar 14:48

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Haluk Karahan ve İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara ile birlikte Çongar Köyü Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisini ziyaret ettiler. Çongar Köyü hudutlarında yer alan tarım arazilerine sulama suyu sağlayan ve kullanılamaz hale gelen mevcut tesisinin yenilenmesi amacıyla hazırlanan projenin ikmali ile su kayıplarının en aza indirilmesi, mevcut suyun korunması, ürün ve kalite artışıyla sulamadan beklenen fayda sağlandı.

 

PROJE BİLGİSİ VERİLDİ

Proje alanında Çongarözü deresi üzerindeki ve Değirmenözü deresi üzerindeki tahrip olan bentler yenilendi.  Projenin uygulanması ile 210 hektar (2100 dönüm-301 adet parsel) tarım arazisi yeniden sulama imkânına kavuşturuldu. Projeden yaklaşık 100 çiftçinin faydalanacağı belirtilirken, Sulama tesisi yapılmadan önce bölgede yaygın olarak hububat tarımı yapılmakta olup kavun, şeker pancarı, sebze ürünlerinin de proje alanında bitki desenine ekleneceği öngörülüyor.

 

SULAMA İMKANI OLDU

Çongar Köyü’ndeki tesisin tamamlandığını söyleyen Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Bu projeyi hayata geçirmek bizi yormuştu. Çongar köyümüzde tesisin tamamlandığını görüp, basınçlı suyun vanadan akışını izlemek bütün yorgunluğumuzu aldı. Çongar Köyü Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisi ile 2 bin 100 dönüm kuru tarım arazisi sulama imkânına kavuştu” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir