En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Süt fabrikası açılıyor

Kırıkkale'nin şirin ilçesi Çelebi'de bulunan süt entegre fabrikasının yeniden faaliyete geçmesi için çalışmalar başlatıldı.
Bu haber 433 kere okunmuş. 24.12.2019 Salı 13:08

GÜNLÜK 50 TON SÜT İŞLENECEK

Geçtiğimiz yıllarda üretime başlayan daha sonra olumsuz nedenlerle Halkbank'a devredilen  Çelebi Süt Entegre Fabrikasının yeniden faaliyete geçmesi için Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'in büyük katkılarıyla  Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, çalışmalara şimdiden başladı. Halkbank ile yapılan görüşmelerde olumlu sonuçlar elde edildi.  Ardından Adalet Bakanlığı ile görüşmeler  sonunda Keskin cezaevinde bulunan mahkumlar burada istihdam edilecek ve işgücü sağlanacak. İstihdamla birlikte çiftçilerden süt üreticisi kooperatifi kurularak, besiciye kazanç kapısı oluşturulacak. Tesiste günlük 50 ton süt işlenecek. Tesiste süt ürünlerinin her türlüsünün yapımı gerçekleşecek. İlerleyen yıllarda ilçenin nüfusu üç ila dörde katlayacak. İlçe göç alan bir şehir olacak.

 

TERMAL  SU MÜJDESİ

İncelemeler sonunda Çelebi'de termal su kaynağının bulunduğunu açıklayan Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, "Bazı iş adamlarıyla görüşmeler başladım. Eğer görüşmeler olumlu sonuç verirse Çelebi'ye termal kaplıcalar kurmaya başlayacağım. Su ile birlikte otel yapımı gerçekleşecek. Kırıkkale insanı Çelebi'nin şifalı suyundan faydalanacak. Ayrıca Çelebi'nin havası başka yerde yok. Tertemiz bir havası var. Kirlilik diye bir olay yok. İnsanlar hem şifalı sudan faydalanacaklar, hemde temiz hava ile buluşacaklar. Buraya gelen insanlar buradan ayrılmak istemeyecekler. Bunun yanında istihdama büyük katkı sağlanacak. Yeni iş kapıları oluşacak. Çelebi cazibe şehri olacak."

 

ERDEMİR BİLGİLİR VERDİ

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'in çalışmalarına büyük katısı olduğunu ve yapığı çalışmalardan dolayı kendisini tebrik ettiğini açıklayan Başkan Erdemir, "Bu makam Hz. Ömer makamı boğazımdan tek kuruş geçmez. Belediye çalışanlarıyla birlikte kapıyı açarım. Bu kapı halk kapısı. Sadece Çelebi halkının benim üzerimde hakkı yok. Üzerimde  80 milyon insanımızın hakkı var. Bende herkez gibi  bir ölümlüyüm. Öbür dünyada hesap günü var. Makam arabasıyla bir yere gittiğim zaman aracın benzinini ben koyarım. Ben hakkımı helal ederim. Ama 80 milyon insanın hakkını nasıl öderim. "

 

8 BİN METREKARA PARKE

Çelebi'ye hizmet etmek için geldiğini belirten Başkan Erdemir, "Çamur olan alanlara parke döşemeye başladım. Çelebi Sağlık Ocağı önüne 8 bin metrekara parke döşedim. Yolun çehresi değişti. İlk defa bu şekilde bir çalışma oldu. Vatandaşlarımızın büyük takdirini kazandım. Ben Çelebi için varım. İlçem için ne gerekiyor ise yapmaya hazırım. Elimi taşın altına koydum. Spor Toto'dan halı saha yapılaması için 350 bin lira ödenek ayrıldı. Açık olan sahayı kapalı yapmak için çalışmaların sürüyor. Gençlerimiz spor yapması için elinden geleni yapıyorum. Bu gençler bizim. Onlar bizim geleceğimiz."

 

DOĞALGAZA KAVUŞACAK

İlçede doğalgaz bulunmadığını açıklayan Erdemir, "İnşallah 2021 yılında ilçemiz doğalgaza kavuşacak. İnsanlar bu sayede daha da rahat edecekler. Yaşlılar kışın soba yakmamak şehri terk ediyorlar. Doğalgaz geldiği zaman nüfusumuz 3'e katlanacak. İnsanlar umduklarını bulacak. Öte yandan belediyenin içi yeniden tadilat yaptırdım. Eski belediyeden eser kalmadı. İnsanlar rahat bir ortama gelmenin huzurunu yaşıyor."

 

BİN ADET FİDAN AÇIKLAMASI

Erdemir, "İlçemize güzel bir görünüm vermek adına, Dört Yol Mevkii ve Çelebi ilçesi arası 1000 adet meşe, ıhlamur, kestane ve akasya fidanını toprakla buluşturmaya başladık" diyerek sözlerine başlayan Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, Fidanlarımızın ağaç, ağaçlarımızın nefes olması dileği ile, ilçemize hayırlı uğurlu olsun."dedi.  "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz”  Efendimizin sözünü hatırlatan Erdemir, Dinimizde sıla-i rahim önemli farzlardandır. Yani en yakından en uzağa bütün canlılara şefkat ve merhamet duymak Allah’ın emridir. Bir ağaç dikmeyi veya bir yaş ağaca bakmayı ya da bağlarda, bahçelerde yeşil bitkilerin yaşaması ve gelişmesi için hizmet etmeyi başka kategoride değerlendiremeyiz."

 

HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERDİK

Erdemir yaptığı açıklamasında "Sevgili hemşerilerim 31 Mart 2019’da göreve geldiğim günden itibaren ilçemizin huzuru ve refahı için elimizden gelen gayret ve çabayı gösterdik. Bu kısa süre içerisinde belediyemizin bütün maddi sıkıntılarına rağmen bir lokanta binası, bir çay ocağı binası ve bir A-101 market binası inşa ederek ilçemiz hizmetine sunduk. Bunun yanı sıra İlçemizde bulunan mevcut lisenin Anadolu Lisesine çevrilmesi kilit parke yol yapımı, ilçemiz merkezi dört yol arası 5 km lik yol yapımı gibi hizmetlerimizi gerçekleştirdik” dedi.

 

HERŞEY ÇELEBİ İÇİN

Çelebi için varını yoğunu ortaya koyan Yaşar Erdemir, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  Daire Başkanımız Bülent Şerefoğlu'nu hemşehrimiz Zübeyir Ulaş ile birlikte ziyaret ederek, ilçemiz için yeni bir TOKİ sözünü aldık. Bu konu ile ilgili en kısa zamanda gerekli çalışmalarımız başlayacak olup, konutların yapılacağı alan ve arsa tespitinden sonra talepler alınmaya başlayacaktır. Dire Başkanımız Bülent Şerefoğlu'na ve gayret ve çabalarından dolayı hemşehrimiz Zübeyir Ulaş' a teşekkür ederim."dedi.  

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir