Tanesi 75 lira - HABER318
En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Åžehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tanesi 75 lira

Kırıkkale'de arıcılık işiyle uğraşan Aydın Payar, bu sezonda KOP'tan aldığı yüzde 70 finansman desteğiyle yetiştirdiği 'kraliçe arı'ların tanesini 75 liradan satıyor.
Bu haber 480 kere okunmuÅŸ. 08.05.2020 Cuma 14:21

KRALÄ°ÇE ARI YETÄ°ÅžTÄ°RÄ°YOR

Kırıkkale'de arıcılık iÅŸiyle uÄŸraÅŸan Aydın Payar, bu sezonda KOP'tan aldığı yüzde 70 finansman desteÄŸiyle yetiÅŸtirdiÄŸi 'kraliçe arı'ların tanesini 75 liradan satıyor. Kraliçe arı olarak bilinen ana arı, koloniyi ayakta tutan ve arı neslinin devamını saÄŸlayan en önemli canlıdır. Kraliçe arı, bir arı kovanının annesidir ve iÅŸçi arıların kovan içindeki etkinliÄŸi de ona baÄŸlıdır. EÄŸer ana arı kovan içerisinde hareketli ve üretken ise diÄŸer iÅŸçi arılar da ona bakarak daha fazla çalışır ve doÄŸadan daha fazla bal getirmek için çabalar. Kırıkkale'de 30 yıldır arıcılık iÅŸiyle uÄŸraÅŸan 55 yaşındaki Aydın Payar, 'kraliçe arı' yetiÅŸtirmek için Konya Ovası Projesi (KOP) Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yüzde 70 finansman desteÄŸi aldı. Kırıkkale Orman Ä°ÅŸletme MüdürlüÄŸü Kılıçlar Bal Ormanında 3 bin adet 'kraliçe arı' yetiÅŸtirmek için çalışmalara baÅŸlayan Payar, tanesini 75 liradan satmayı planlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aydın Payar, 'kraliçe arı' almak isteyen müÅŸterilerinin birçoÄŸunun ÅŸehir dışından olduÄŸunu söyledi.

 

PROJE ÇALIÅžMASI YAPIYOR

Türk ekonomisine katkı saÄŸlamak istediklerini belirten Payar, ÅŸunları kaydetti:"Bahşılı ilçesi Tarım Ä°lçe MüdürlüÄŸünün yapmış olduÄŸu Konya Ovası Projesi (KOP) adına yapılan 2 bin kutuluk 'kraliçe arı' üretimine dahil olduk. Projenin yüzde 70'i hibe, yüzde 30'unu da biz ödedik. Åžu anda bin tane kutumuzu aldık. Kraliçe arı damızlığımızdan larva transferi yaparak 'ana' üretmeye çalışıyoruz. Åžu ana kadar 200 tane kutumuzu arılandırdık. Maksadımız Türk ekonomisine ve Kırıkkale arıcılarına güzel ve kaliteli ana yetiÅŸtirmek."

 

"FÄ°YATIMIZ 75 TÜRK LÄ°RASI"

Arıcılığın tıpta tedavisi olmayan bir hastalık olduÄŸunu da dile getiren Payar, bu iÅŸin zahmetli ve zor olduÄŸunu sözlerine ekledi. Payar, "Yurt dışından 'ana' geliyor saÄŸlıklı olmuyor. Bütün hastalıklar bundan kaynaklanıyor. Arılarımız ondan ölüyor. Biz bu Kırıkkale'nin eko tipine uygun kışın ölmeyecek tipte ana üretiyoruz. Yakın bir zamanda da inÅŸallah saf Kafkas ve Anadolu ırkımız da geliyor. Åžehir dışından da talepler çok. Åžu anda halen yeni baÅŸladığımız halde. Fiyatımız 75 Türk Lirası. Net fiyatımız" dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'Ä°LK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir