En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tarama yapıldı

Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü diyetisyenleri tarafından 15 Şubat Uluslararası Çocukluk Çağı Kanser Günü nedeniyle Şehitler Ortaokulundaki öğrencilere yönelik eğitim verildi.
Bu haber 2560 kere okunmuş. 16.02.2020 Pazar 11:03

TARAMA YAPTILAR

Eğitimde; kanserin vücutta bir dokunun anormal şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkan, çıktığı dokuyu harap eden ve ayrıca çevreye veya uzak dokulara da yayılabilen kötü huylu bir hastalık olduğu ifade eden Diyetisyen Elif Özer, 0 - 17 yaş arasında görülen kanser türlerine çocukluk çağı kanseri denildiğini belirtti. Dünyada yılda 160.000 çocuğun, Türkiye’de ise yaklaşık 3.000 kadar çocuğun kanser tanısı konduğunu sözlerine ekleyen Özer, Türkiye’de ve Dünyada çocukluk çağında en sık görülen hastalığın lösemi olduğunu, günümüzde gelişmiş ülkelerde dahi her 900 erişkinden birisinin çocukluk çağı kanserini geçirdiğini ve gerekli tedavilerle kurtulduğunu vurguladı.

 

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ

Kanser tanı ve tedavisinde kaydedilen önemli gelişmeler ile günümüzde çocukluk çağı kanserlerinin erken tanı alan olgularda sağ kalım oranlarının anlamlı olarak yüksek olduğu bilinmektedir. Bu tür hastaların erken tanı alabilmeleri, bu konuda eğitimin yaygınlaştırılması ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle, bu hastalıklara ilişkin bulgu ve belirtilerin kişiler tarafından bilinmesi, hızla tanıya gidilmesi ve bu hastaların tam teşekküllü onkoloji merkezlerinde uzmanlar tarafından tedavilerinin yapılması, hastalıkla mücadelede başarıya ulaşılabilme açısından oldukça önem arz etmektedir. Sağlıklı, doğal ve düzenli beslenme,  Fiziksel aktivitelerde bulunma, Çevresel kanser yapıcı maddelerden korunma,  Radyasyondan ve manyetik alanlardan uzak durma, Kronik enfeksiyonlardan korunmadır.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir