En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tarım vizyonu görüşüldü

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, ilimizin tarımsal potansiyelinin detaylı analizi ve bu analiz doğrultusundaki ihtiyaçlara...
Bu haber 307 kere okunmuş. 21.01.2020 Salı 15:29

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, ilimizin tarımsal potansiyelinin detaylı analizi ve bu analiz doğrultusundaki ihtiyaçlara yönelik 5 yıllık faaliyet yol haritasının çizildiği “2018-2022 Kırıkkale Tarım Vizyonu ve Eylem Planı” kapsamında çalışmalara devam ediliyor.

 

TOPLANTI YAPTILAR

2018-2022 Kırıkkale Tarım Vizyonu ve Eylem Planı; İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılında tüm sektör paydaşlarının katılımı ile yapılan Kırıkkale Tarım Sektörü İstişare Toplantısı ile başlatılan ve ilimiz tarım sektörünün potansiyelinin değerlendirilmesi, bu potansiyele uygun ihtiyaçların analiz edilmesi ve problemlerin tespiti çalışmalarının neticesi olarak oluşturulmuştur. İlimiz tarım sektörünün problemlerine yönelik çözüm çalışmalarının, ana eksenler ve alt faaliyet başlıklarında ele alındığı ve yıllara göre hedefleri belirlenerek, performans değerlendirme kriterleri ile takip edildiği bir çalışma sistemini ifade etmektedir.

GENİŞ KATILIM OLDU

 

İlk olarak 2018 yılında uygulanmaya başlayan eylem planının 2. İzleme ve Değerlendirme Toplantısı olan 2019 yılı izleme, değerlendirme ve yönlendirme toplantısı 20.1.2020 tarihinde yapıldı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda, Vali Yardımcısı Emin Alıcı başkanlığında yapılan toplantıya, İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Tarım Sektörü Sivil toplum Kuruluş Temsilcilerinin de bulunduğu İl Değerlendirme Komisyonu Üyeleri ve Şube Müdürleri katıldı. Toplantı da Eylem Planı doğrultusunda, 5 Ana Eksen altında planlanmış 61 faaliyet kapsamında 2019 yılında yürütülen çalışmalar, bu faaliyet alanlarında Eylem Planı ile belirlenmiş Performans Göstergeleri ve hedef gerçekleşme oranları ile değerlendirildi. Toplantı da ayrıca, İl Müdürlüğü çalışmaları ile daha önce belirlenmiş hedeflerin üzerinde başarı sağlanan faaliyet konularında hedef revize işlemleri de yapıldı.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Toplantı sonrasında bir değerlendirme yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; “2018-2022 Kırıkkale Tarım Vizyonu ve Eylem Planı, ilimiz tarım sektörü için bir yol haritasıdır. 2018 yılı sonunda olduğu gibi 2019 yılı sonunda da faaliyetlerimiz ve gelinen noktanın değerlendirmesini yaptık. Bu eylem planı hazırlık aşamasında da olduğu gibi detaylı çalışmalar ve ortak akıl doğrultusunda oluşturulmuş bir çalışma olup, yıllık değerlendirmeleri de aynı düşünce ile devam etmektedir. Müdürlüğümüz çalışmaları ile 2019 yılı Eylem Planı hedef değerlerinde % 84 gibi yüksek bir gerçekleşme oranında ulaşılmış durumdadır.” şeklinde konuştu.

 

BAŞARI AÇIKLAMASI

Değerlendirmesine Eylem Planı Hedef Gerçekleşme Oranları konusunda detaylı bilgi vererek devam eden Yılmaz; tespit edilen sorunlara yönelik yürütülen faaliyetlerin performans kriterleri ile değerlendirildiğini vurguladı. Bu kapsamda hedeflenen değerin üzerinde bir başarı sağlanmış faaliyet oranının % 57 olduğunu, hedef değere çok yakın gerçekleşme oranındaki ve hedef değerde tam gerçekleşme oranındaki faaliyetlerinde değerlendirilmesi ile % 84 oranında bir başarı elde edildiğini vurguladı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir