En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tıbbi atık açıklaması

Tıbbi atık istatistikleri kapsamında, 2018 yılsonu itibarıyla faaliyette olan 1 550 sağlık kuruluşundan 89 bin 454 ton tıbbi atık toplandığı tespit edildi. 2018 yılında toplanan tıbbi atık miktarı bir önceki yıla göre %4 artış gösterdi.
Bu haber 274 kere okunmuş. 26.12.2019 Perşembe 08:04

RAKAMLAR AÇIKLANDI

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz tarafından yapılan açıklamaya göre, sağlık kuruluşlarında 89 bin ton tıbbi atık toplandı, Tıbbi atığın %7,7'si yakma tesislerine gönderilerek bertaraf edildi, Toplanan tıbbi atığın %92,3'ü sterilize edilerek depolama alanlarına, %7,7'si ise yakma tesislerine gönderilerek bertaraf edildi. Sağlık kuruluşlarından toplanan 89 bin 454 ton tıbbi atığın %82,9'u otuz büyükşehirde toplandı. Toplam tıbbi atığın %25,1'i İstanbul, %7,6'sı Ankara ve %6,4'ü İzmir olmak üzere, %39,1'i bu üç büyükşehirde bulunan sağlık kuruluşlarından toplandı.

 

ATIK ÜRETEN SAĞLIK KURULUŞLARI

Tıbbi Atık İstatistikleri, 2016 yılı ve öncesinde, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamındaki büyük miktarda atık üreten sağlık kuruluşlarında (üniversite hastaneleri ve klinikleri, genel maksatlı hastaneler ve klinikleri, doğum hastaneleri ve klinikleri ile askeri hastaneler ve kliniklerinin tamamında) iki yılda bir uygulanan anket verilerine dayalı olarak yayımlanmıştır. 2017 yılından itibaren ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı idari kayıtlarında yer alan sağlık kuruluşları (üniversite, doğum ve genel maksatlı hastaneler ile klinikleri) tıbbi atık verileri kullanılarak, Tıbbi Atık İstatistikleri hazırlanmakta ve yıllık olarak yayımlanmaktadır.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir