En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Tohum uyarısı

Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Tarım ve Orman Müdürlüğü´nü ziyaret etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, hububat üretiminde verim ve kaliteyi arttırmak için sertifikalı tohumluk kullanılması gerektiğini söyledi.
Bu haber 657 kere okunmuş. 23.09.2018 Pazar 13:20

VERİM ARTIRILMALI

Müdürlüğe gelişinde Vali Haktankaçmaz´ı, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve Şube Müdürleri karşıladı. Daha sonra toplantı salonuna geçen Vali Haktankaçmaz´a, müdürlüğün faaliyetleri hakkında İl Müdürü Yılmaz tarafından sunum yapıldı. İl Müdürü Yılmaz sunumunda; “İlimizdeki ekili alanların yüzde 88´lik kısmında hububat ziraatı yapıldığını, hububat üretiminde verim ve kaliteyi arttırmak için sertifikalı tohumluk kullanımı, bölgeye uygun çeşitlerin seçimi ve anız yangınlarının önlenmesi konularında çalışmalar yaptıklarını belirtti.

 

ALTERNATİF GELİR SAĞLAR

2016 yılı verilerine göre; ilimiz tarım alanlarının % 43´ünü nadas alanlarının oluşturduğunu ifade eden Yılmaz, bu oranın Türkiye ortalamasında % 17, TR71 bölgesi ortalamasında ise % 33 olduğuna işaret etti. İlimizdeki hayvan varlığı hakkında da istatistiki bilgiler veren Yılmaz, bitkisel üretim, hayvansal üretim, tarımsal alt yapı ve kırsal kalkınma başlıkları altında toplanan sorunları aktardı. İlimizde demonstrasyon çalışması yapılan ürünler ile alternatif tarımsal ürünler konusunda da bilgiler veren Yılmaz, alternatif gelir getirici faaliyetler de varılan sonuçları anlattı.

 

174 ALO GIDA HATTI VAR

KOP İdaresi ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projelere de değinen Yılmaz, 174 Alo Gıda Hattına yapılan başvurular ve yapılan işlemler ile ilgili olarak da bilgiler sundu. Vali Haktankaçmaz, sunumun ardından Şube Müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Osman Akbaş ile Balışeyh Kaymakam Vekili Mücahit Öztürk´te katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir