En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

TSO'da MKE toplantısı

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Meclisi üyelerine Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, son günlerde gündemden düşmeyen MKE'nin kanun taslağında değişikliği nedeniyle sunum gerçekleştirdi. Can
Bu haber 245 kere okunmuş. 25.06.2021 Cuma 18:18

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Meclisi üyelerine Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, son günlerde gündemden düşmeyen MKE'nin kanun taslağında değişikliği nedeniyle sunum gerçekleştirdi. Can, "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) özelleştirilemeyeceğini ve yasal düzenlemeyle yapılanın Hazinenin mülkiyetinde bir anonim şirketi kurmak olduğunu belirtti.

 

 

TOPLANTI YAPTILAR

Yapılan değişiklikle ilgili bilgi veren Can, "Şu an kamu iktisadi teşebbüsü kapsamında ve özelleştirme baskısında olan MKEK'i oradan alıyoruz, Hazineye bağlı ve mülkiyeti Hazinede olan, Milli Savunmanın sevk ve idaresinde, Türk Ticaret Kanununa göre bir anonim şirketi olarak yapılandırmaya çalışıyoruz. Dünya silah sektörüyle, devleriyle rekabet edebilecek, aynı zamanda da devletin hakimiyetinde bir yapı olmasını arzu ediyoruz." diye konuştu. Can, kurum çalışanlarının özlükle ilgili müktesebatlarını koruduklarını ve çalışanlarla yola devam etmek istediklerini dile getirdi.

 

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Çalışanların devam etmemesi halinde şu anda bulundukları konum itibarıyla, özlük haklarıyla istedikleri ile yerleştirilmesinin düşünüldüğünü anlatan Can, şunları kaydetti:"Bu vesileyle MKEK'i ayağa kaldırmayı düşünüyoruz. ROKETSAN, TAI, ASELSAN'da çalışan kardeşlerimizin durumu neyse MKEK'te bulunan kardeşlerimizin durumunu emsalleriyle eşitlemeye çalışıyoruz. Bunun ötesinde, dünya silah sektöründe zaten tanınan bir marka olan Kırıkkale'mizin ve ülkemizin göz bebeği bu kurumu dünyanın sayılı savunma sanayi sektörlerinden biri haline getirmeyi arzu ediyoruz. İstihdamı olabildiğince artırmayı hedefliyoruz. Kesinlikle MKEK özelleştirilemez. Bizim yaptığımız Hazinenin mülkiyetinde bir anonim şirketi kurmak. Özeti budur."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir