En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Üç aylar mesajı

Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, üç aylar ve Regaip kandili münasebetiyle açıklamada bulundu.
Bu haber 237 kere okunmuş. 31.01.2022 Pazartesi 17:27

Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, üç aylar ve Regaip kandili münasebetiyle açıklamada bulundu. Yaşar, "Allah-u Teala’nın rahmet deryalarının coştuğu, af ve mağfiretinin sağanak-sağanak yağdığı, feyiz ve bereketin zirveye çıktığı mübarek üç aylar 2 Şubat 2022 Çarşamba günü başlayacaktır. 3 Şubat 2022 Perşembe akşamı ise “Regaip Kandili” gecesidir” dedi.

 

 

MESAJ YAYINLANDI

Yaşar, “Regâib kelimesi, “kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey” demektir. Yüce Allah’ın, rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmiştir. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır; “Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü (Muharrem, Zilkade, Zilhicce ve Recep ayları) haram aylarıdır. İşte bu dosdoğru hesaptır. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyiniz.” ( Tevbe suresi 9/ 36)Üç aylar; Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Üç aylar; dini duygu ve heyecanın yoğun bir şekilde yaşandığı manevi bir mevsimdir.

 

MANEVİ DİRİLİŞ FIRSATI

Tevbe ve istiğfarda bulunma, nefis muhasebesi yapma, ruhu günahlardan arındırarak yenilenme ve salih kullardan olmak için gayret sarf etme fırsatının daha çok bulunduğu bir dönemdir. Müslümanlar olarak her yıl, içtenlikle yaptığımız dualar ve samimi tövbelerle ihya ederek ruhen ve bedenen huzur bulduğumuz Regâib gecesi, bizlere, tüm rağbetimizi Rabbimize yöneltmemiz, bugüne ve geleceğe dair, duygu, düşünce, tutku ve isteklerimizi bu eksende gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır. Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, gönüllerimizi ferahlatmak, kendimizle baş başa kalarak hayatın yoğunluğu içinde ihmal ettiğimiz hayatımızı gözden geçirmek ve nefis muhasebesi yapmak için bizlere bahşedilen bu müstesna zaman dilimlerini, öze dönüş, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatları olarak görmemiz gerekmektedir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir