En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Uzmanların sesi oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Avukat Ahmet Önal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada uzman çavuşların...
Bu haber 87 kere okunmuş. 15.12.2023 Cuma 18:25

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Avukat Ahmet Önal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada uzman çavuşların sorunlarını dile getirerek, "Uzman çavuş arkadaşlarımız acilen muvazzaf statüye geçirilmelidir" dedi.

 

KONUYU GÜNDEME TAŞIDI

TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Avukat Ahmet Önal, sözleşmeye tabi çalışmanın uzman çavuşların en büyük sorunu olduğunu, vatan müdafaasının sözleşmeyle olamayacağını belirtti. Vekil Önal, uzun süredir devam eden sözleşme sürecinin ayıp olduğunu, bir an önce dönülmesi gerektiğini, uzman çavuşların acilen muvazzaf statüye geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Uzman çavuşların hâlen atama yönetmeliği bulunmadığına da değinen Vekil Önal, Atama yönetmelikleri de olmadığı için meslek hayatlarının büyük bölümünü operasyon bölgelerinde geçirdiklerini söyleyerek açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Bu da uzman çavuşlarımızın aile bütünlüğünü olumsuz yönde etkiliyor. 2017 yılından bugüne kadar uzman çavuşlarımızın boşanma oranlarında yüzde 237’lik bir artış meydana gelmiştir; yuvalar dağılıyor, aileler perişan oluyor. Bunun önüne geçmek için uzman çavuşlarımıza atama yönetmeliği getirilmeli, görevlendirme süreleri önceden belirlenmelidir.

 

KIDEM RÜTBE KONUSU

Değerli arkadaşlar, bir başka sorun da şudur: Uzman çavuşlarımızın aldıkları kıdem işareti rütbeden sayılmamaktadır. Bir gün görev yapan uzman çavuş ile yirmi yıldır çalışan uzman çavuş arasında herhangi bir astlık ve üstlük ilişkisi bulunmamaktadır. Bu durum aynı zamanda uzman çavuşlarımızın maaş ve tazminatlarını da olumsuz yönde etkilemektedir. Dolayısıyla, uzman çavuşlarımızın kendi aralarında astlık-üstlük ilişkileri oluşturulmalı, aldıkları kıdemler rütbeden sayılmalıdır.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir