En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yağış iyi oldu

eçtiğimiz yıl kurak bir yıl geçiren Kırıkkale son zamanlarda adeta yağışa doydu.
Bu haber 228 kere okunmuş. 15.02.2022 Salı 19:27

Geçtiğimiz yıl kurak bir yıl geçiren Kırıkkale son zamanlarda adeta yağışa doydu. Meteoroloji verilerine göre 2021 Ekim ve 2022 Şubat ayları arasında Kırıkkale metrekareye 148,6 oranında yağış aldı. Yağışların üreticinin yüzünü güldürdüğüne işaret eden Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, yağışların bir önceki yıla oranla yüzde 93,4 olduğunu vurguladı.

 

 

SÜMER BİLGİ VERDİ

Nüfusunun büyük bir bölümü tarımla iştigal olan, sulu tarımdan fazla kıraç tarımın yapıldığı Kırıkkale’nin kış mevsimini bol kar yağışlı geçirmesi şimdiden üreticinin yüzünü güldürüyor. Kırıkkale bölgesi meteoroloji verilerine göre 2021 Ekim ve 2022 Şubat aylarını kapsayan dönemde 148,6 mm yağış aldı. Bu yağış oranının sevindirici olduğunu kaydeden Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, bir önceki yıla oranla Kırıkkale’nin yağış alma oranının yüzde 93,4 olduğunu söyledi. Başkan Sümer, bu kış mevsiminde yağan kar ve yağmur oranının geçtiğimiz yıla oranla önemli miktarda artış gösterdiğini, bu durumun hububatta verimi önemli ölçüde etkileyeceğine işaret etti.

 

VERİMLİ OLABİLİR

Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle Kırıkkale tarımının sancılı bir sezonu geride bıraktığını hatırlatan Başkan Sümer “Geçen yıl kimi üreticimiz kuraklık nedeniyle ürününe arazisinden hasat edememişti. Bu durum hububat rekoltesine de yansımıştı. Bilindiği gibi Kırıkkale’de tarım arazilerinin büyük bölümü kıraç arazilerden oluşuyor. Kıraç araziler de verimin artması bölgenin yağış almasına bağlı. Şöyle baktığımızda 5 aylık dönemde Kırıkkale bölgemiz bir önceki yıla oranla yağış alma oranı yüzde 93,4’ler seviyesine gelmiş durumda. Bu durum verimli bir 2022 yılı hasat sezonu yaşayacağımızın habercisi” diye konuştu.

 

İYİ BİR YIL DİLEDİ

Yağışların belirli aralıklarla devam etmesinin Kırıkkale tarımında verimin artmasına vesile olacağına işaret eden Başkan Sümer “Kırıkkale tarımında rekolteyi yağışların azlığı ne kadar etkiliyorsa, fazla yağışlarda o derece etkiliyor. Yağışlar beklenilen zamanda gelmeye devam ederse Kırıkkale’de rekoltenin arttığı bir sezon yaşarız. Bu durum hem ülke ekonomimize katkı sunar, hem de girdi maliyetleri her geçen gün artan çiftçimizi sevindirir. Şimdiden tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir yıl diliyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir