En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yağış sevindirdi

Kırıkkale'de kışın gelmesine rağmen yağmur ve karın yağmaması çiftçiyi kara kara düşünmeye birlikte önceki akşamdan başlayan yağmur çiftçinin yüzünü güldürmeye başladı.
Bu haber 541 kere okunmuş. 08.12.2020 Salı 17:40

YAĞIŞ YÜZ GÜLDÜRDÜ

Önceki yıllara göre kurak geçen kış mevsimi ve yağışsız geçen Ekim ve Kasım aylarından sonra Ağustos’un ortasında yağan yağmurun çiftçinin yüzünü güldürdüğünü açıklayan Öz Osmanlı Tarım İşletme Sahibi Ziraat Yüksek Mühendisi İsmet Duman, önceki akşamdan sonra başlayan yağmur için Allah binlerce şükretsek azdır."dedi. Kırıkkale'de kışa kurak bir mevsimle başlandığını belirten Öz Osmanlı Tarım İşletme Sahibi Ziraat Yüksek Mühendisi İsmet Duman, "Kırıkkale'de, kış ayında kar ve yağmur yağmaması, kuraklık riskine yol açtı. İl genelinde bulunan sulama barajlarındaki su seviyesinin düşmesiyle birlikte çiftçilerde, tedirginlik yaşadı. Anadolu'nun en önemli hububat merkezlerinden Kırıkkale'de, çiftçiyi 'düşük rekolte' korkusu sardı. Yağan yağmur, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Yağışlarla birlikte çiftçilerin kuraklık korkusu da azaldı. İnşallah Nisan aylarında yağacak yağmurlarda bu korkuyu tamamen kalkar"

 

ÇİFTÇİMİZİ DARDAN KURTARDI

Önceki gün yağan ve devam etmesi beklenen yağmurlarla kuraklık riskinin azalacağını açıklayan  Duman, "Bu kış yağışlar geç kaldı.  Allah'a çok şükür yağışlar başladı. Yağmur yağmasaydı Kırıkkale'de  çok büyük sıkıntı yaşayacaktık. Yağan yağmur hem meralar da hem ekili arazilerimize hareketlilik getirdi. Çok canlılık getirdi. Olası büyük sıkıntılar atlatılmış oldu. Allah bizleri zor durumda bırakmadı. Çiftçimizi de dardan kurtardı. Çok şükür, şu anda yağan yağmurlardan dolayı hem kuraklık azaldı.  hem de kışın kar yağması ve Nisanla birlikte yağan yağmurla birlikte inşallah ekinlerimiz çok güzel olur.  Allah'ın izniyle bunlar olursa 2021 yılı hasadımız inşallah daha güzel olacak. Ekinlerimiz yağışsızlıktan yok olmaya başlamıştı. Yaradan bunu gördü ve kullarını perişan etmedi." Öte yandan yağışların az olması Kapulukaya Barajı doluluk oranını da düşürdü. Yağışlarda yağmaması Kızılırmak Nehrinde suların çekilmesine sebep oldu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir