En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yaş ve sokak ayarı

Düşük ve orta riskli illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.
Bu haber 297 kere okunmuş. 02.03.2021 Salı 17:13

AYARLAMA YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamaların ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeye göre, düşük ve orta riskli illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise sokağa çıkma süreleri 1 saat uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada koronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararları duyurdu. Açıklamada 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocuklarla ilgili sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıp kaldırılmayacağı merakla bekleniyordu.

 

KISITLAMA KALDIRILDI

İçişleri Bakanlığı'nın gece saatlerinde yayımladığı genelgede bu soru da cevabını buldu. Buna göre, düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 65 yaş üzeri vatandaşlar ve 20 yaş altı gençler için sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltildi. Buna göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.İşte, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların dışarı çıkabileceği iller:

 

 

İLLERİN DURUMU

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller: Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. Orta Risk Grubunda Yer Alan İller: Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

 

DİĞER İLLER

İşte, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocuklar için kısıtlamanın devam ettiği iller: Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller: Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller: Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir