En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yeni protokol imzalandı

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) III. Değerlendirme Toplantısı ve İşbirliği Protokolü İmza Töreni Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan başkanlığında Üniversitede yapıldı.
Bu haber 376 kere okunmuş. 08.10.2019 Salı 16:15

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) III. Değerlendirme Toplantısı ve İşbirliği Protokolü İmza Töreni Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan başkanlığında Üniversitede yapıldı. Programa, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Recep Çalın, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, KÜSİ Sanayi ve Akademik Kurul üyeleri katıldı.

 

 

İMZA TÖRENİ YAPILDI

 AR-GE faaliyetlerinin firmalar ve ülkeler için hayati derecede önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Burada göreve başladığımda da, bakanlıktayken de kamunun yazmış olduğu politika dokümanlarının hayata geçmesinde sadece kamu sektörünün iş yapmasının yeterli olmadığını özel sektörün de bu alanda çalışmalar yürütmesi gerektiğini gördük. Geçmiş dönemlerde devletin kalkınma planında öncelik verdiği alanlarda çalışarak bunu çok iyi kullanan firmalar oldu. Özellikle büyük firmalar gerek imalat yatırımı gerekse AR-GE yatırımlarının çoğunu devletin destekleriyle yaptılar. Politika dokümanlarında söylenenler üzerinden gitmek önemli bir şey. Bizim her halükarda yapmamız gereken firmalarımızla birlikte AR-GE ünitelerimizi çalıştırmayı devam ettirmek ve ürettiğiniz ürünlere Üniversitemizin alın terinin, akademik birikiminin nasıl ekleneceği yönünde çalışmalar yapmaktır. Üniversitemizin, 11. Kalkınma Planı’nda destek verilen alanlarda çalışmalar yapmak amacıyla hazırladığı eylem planı doğrultusunda Üniversitemizle işbirliği içindeki firmalarla, devletimizin teşvik ettiği alanlarda çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

 

SANAYİCİLERE DESTEK ÇALIŞMASI

Programda konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, “Sayın Rektörümüze Kamu–Sanayi-Üniversite işbirliğine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. 2013 yılından bu yana KÜSİ çalışmalarını ilimizde yürütüyoruz. Sayın Rektörümüzün müsteşarlığı döneminde başlatmış olduğu çalışmayla Kamu–Sanayi-Üniversite İşbirliği ülkemizde konuşulmaktadır ve ticarileşmiştir. Rektörümüzün Kırıkkale’de göreve başlamasıyla şehrimizde daha elle tutulur çalışmalar yapmaktayız” şeklinde konuştu.Kırıkkale’nin savunma sanayisiyle birlikte var olmuş bir şehir olduğunu ifade eden Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, “ Son yıllarda savunma sanayine yönelik atılımların gelişmesiyle bu hüviyete tekrar kavuşmak istiyoruz. Burada Üniversitemizin ciddi katkıları oldu ve daha da olacak.  Hocamızın Sanayi Bakanlığı Müstaşarlığı yapması hasebiyle bu konudaki hassasiyetini biliyoruz. Biz de oda olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Her türlü sıkıntıda sanayicilerimizin yanında olacağız. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Konuşmaların ardından Üniversite ile Emniyet Sanayi, Tacer İnşaat, Akgün Seramik, Çanga Makina, Sinerji Savunma Sistemleri ve Dizayn Makina firmaları arasında işbirliği protokolü imzalandı.  KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Recep Çalın, KÜSİ kapsamında işbirliği protokolü devam eden ve işbirliği protokolü imzalanacak olan firmalar ile AR-GE ve Tasarım Merkezi kurulma faaliyetleri, mentörlük faaliyetleri, girişimcilik faaliyetleri, enstitüler kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler, hedefler  ve firma ziyaretleri hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.Sunumun ardından kurul üyeleri, yürütülen faaliyetler ve sanayicilerin karşılaştıkları problemlerin  çözümü konusunda fikir alışverişinde bulundu. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir