En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yerli sniper üretilecek

Silah İhtisas OSB’nin ilk yatırımcılarından olan Dikmen Savunma Sanayi AŞ bir süredir devam eden keskin nişancı silahının...
Bu haber 327 kere okunmuş. 04.11.2019 Pazartesi 08:00

Silah İhtisas OSB’nin ilk yatırımcılarından olan Dikmen Savunma Sanayi AŞ bir süredir devam eden keskin nişancı silahının ARGE çalışmalarını tamamlayarak oluşturduğu ilk prototipi tanıttı. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden firmanın Genel Müdürü Emrah Hamzaoğlu tamamı milli imkânlarla üretilen silahla ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı’ya bilgi verdi.

 

 

ÜRETİM YAPILACAK

Savunma Sanayi alanında Türkiye’de tek olma özelliğine sahip Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ilk alan tahsisi yapılan firma olan Dikmen Savunma Sanayi AŞ, bir süredir üzerinde çalıştığı keskin nişancı silahı ile ilgili ARGE çalışmalarını tamamladı. KOSGEB desteği ile Kırıkkale Teknopark’tatamamlanan ARGE süreci sonunda ortaya çıkan DKM Keskin Nişancı (Sniper) silahını tanıtmak üzere Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Dikmen Savunma Sanayi AŞ Genel Müdürü Emrah Hamzaoğlu ve KOSGEB Kırıkkale İl Müdürü Köksal Özen, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı’ya tamamı milli ve yerli imkanlarla üretilen keskin nişancı silahı ile ilgili bilgi verdiler.

 

PLANLAMA YAPILIYOR

Dikmen Aş mühendisleri tarafından geliştirilen ve 113 parçadan oluşan silahın ARGE çalışmalarının KOSGEB’in ARGE ve İnovasyon Destek Programı kapsamında ilk prototipini geliştirdiklerini ifade eden Genel Müdür Hamzaoğlu, 5+1 mermi kapasiteli silahın azami menzilinin 3 bin 500 metre, etkili atış mesafesinin ise bin 300 metre olduğu söyledi. Uzak mesafelerdeki hedeflere etkili atış yapabilme yeteneğine sahip, yüksek ateş gücüne sahip ve hızlı nişan alma kabiliyeti ile hedeflerin etkin bir şekilde vurulması için tasarlanan silahın yakın zamanda NATO testine tabi tutulacağını belirten Hamzaoğlu, 1 yıl içerisinde seri üretime geçmeyi planladıklarını ifade etti.

 

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Tamamı yerli keskin nişancı silahının Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de üretilecek olmasının şehir için guru verici olduğunu ve bu durumun kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini ifade eden Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Dikmen Savunma AŞ’nin prototipi ortaya çıkararak üretim sürecinde zor kısmı geride bıraktığını, bu prototip üzerinden geliştirme ve seri üretim aşamasının daha kolay gerçekleşeceğini söyledi. ARGE çalışmalarının Kırıkkale Teknopark’ta yapılmış olmasının, silahın çizim çalışmalarından montajına kadar tamamının Kırıkkale’de tamamlanmış olmasının ve seri üretimin de Kırıkkale’de yapılacak olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Varlı, projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir