En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

YKS heyecanı yaşandı

ÖSYM tarafından düzenlenen ve 2 milyon 515 bin 91 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) hafta sonu gerçekleşti. Kırıkkale’de de binlerce öğrenci, hayallerine kavuşmak istediği üniversite için ter döktü.
Bu haber 554 kere okunmuş. 16.06.2019 Pazar 13:13

DİDİK DİDİK ARANDILAR

ÖSYM tarafından düzenlenen ve Kırıkkale dâhil 2 milyon 515 bin 91 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) üç oturum sınavı hafta sonu tamamlandı. Öğrenciler içeriye tepeden tırnağa aranarak alındı. Kol çantası, gözlük, dosya poşeti, kağıt mendil, küpe, kolye sınav salonlarına alınmadı. İlk defa demir para ile girişlere izin verildi.

 

ÇEŞTİLİ SORULAR SOLUDU

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi. YKS'da öğrenciler içeriye tepeden tırnağa aranarak alındı. Kol çantası, gözlük, dosya poşeti, kağıt mendil, küpe, kolye sınav salonlarına alınmadı. İlk defa demir para ile girişlere de izin verildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir