En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yörük Toyu yapıldı

Kırıkkale Yörük Türkmen Derneği, yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla ‘Yörük Toyu’ düzenledi.
Bu haber 199 kere okunmuş. 14.07.2021 Çarsamba 18:07

TOYDA BULUŞTULAR

Covid-19 sürecinde kurulan Kırıkkale Yörük Türkmen Derneği ilk etkinliklerini gerçekleştirdi. Oba Köyünde düzenlenen etkinlikte üyeler ile tanışma ve kaynaşma etkinliği düzenledi. Pandemi nedeniyle bir araya gelemeyen üyeler tanışma ve kaynaşma etkinliğinde buluştu. Yörük kültürünün vazgeçilmezi ürünleri yapılarak üyelere ikram edildi. Kendi kültürlerini yaşatmaya çalışan yörükler sazlı sözlü adeta bir şenlik gibi etkinlik düzenlediler.

 

ÜYELER TANITILDI

Etkinliğe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, Emniyet Müdür Yardımcısı Duran Er Yay, İl Genel Meclis Üyeleri Bilal Bozbal, Hüseyin Uluyürek, Hüseyin Obası Dernek Başkanı Gazi Saydam, Dulkadiroğulları Dernek Başkanı Cengiz Erkoç, Dulkadiroğulları Kadın Kolları Başkanı Nuran Erkoç ve yönetimi, SAMDER Başkanı Erol Tombak, Mesut Dönmek, Halil Arlıer, Ümit Canbolat, DEÇYAD ve eski Kırıkkalespor Başkanı Ali Rıza Koçoğlu, Yahşihan (Güzelhan) Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ali İhsan Akkaya, siyasi parti temsilcileri, oda başkanlarının temsilcileri, dernek yönetim kurulu ve üyeleri katıldı. Şenlik edasında düzenlenen etkinliğe ilişkin konuşan Dernek Başkanı Çetin Özyön, “Yörük Türkmen Derneği Kırıkkale’de yeni kurulan bir dernektir. Bizlerde pandemiden fırsat bularak üyelerimiz ile kaynaşmış olduk” dedi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Hep beraber böyle bir etkinlikte bir arada olmayı sağlayanlara teşekkür eden Başkan Özyön, “Hiçbir ferdinden vatana ihanet içerisinde olmayan Yörüklerle birlikte olmak ne güzel. Yüreğinde ay-yıldızlı Türkiye sevdasından başka hiçbir sevda olmayan insanlarla olmak ne güzel” dedi.  Program sonucunda mahalli sanatçılar konser verdi. Yörük toyuna katılanlar ise oyunlar oynayarak, güzel bir gün geçirdiler.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir