En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Akbal tepki gösterdi

Kırıkkalegücü Kulüp Başkanı Şeref Akbal, sosyal medyadan kulübü eleştirenlere sert çıktı...
Bu haber 147 kere okunmuş. 01.02.2024 Perşembe 17:53

Kırıkkalegücü Kulüp Başkanı Şeref Akbal, sosyal medyadan kulübü eleştirenlere sert çıktı! Akbal, “Biz yönetim olarak takım sahipsiz kaldığında sahiplendik zaten! Madem biz takımı yönetemiyorsak, bu takımı bizden daha iyi yönetecekler varsa buyursun gelsin.

 

 

ELEŞTİRİLERE SERT TEPKİ

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Kırıkkalegücü Futbol Kulübü, hafta sonu deplasmanda oynanacak olan karşılaşma için hazırlıklarını sürdürüyor. İlk yarının ikinci sezon maçında iç sahada alınan mağlubiyet sonrası Kırıkkalegücü Futbol Kulübü Başkanı Şeref Akbal, sosyal medyadan kendini ve takımı eleştirenlere açtı ağzını, yumdu gözünü. Akbal, “ Son Kepezspor maçında; maç berabere(0-0) giderken, taraftarlar ‘Yönetim istifa, sahipsiz Kırıkkale’ diye tezahürat yaptılar. Haklılar! Kulübün sahibi taraftardır. Aynı zamanda Kırıkkale’yi seven herkesindir. Kulübün iyi gönünde kötü gününde yanında olan taraftardır. Doğru! Peki bu kulüp sahipsiz kaldığında neredelerdi?” sorusunu sordu.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Akbal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Spor, birlik demek, kardeşlik demek, dostluk demek! Sporun dini, dili, ırkı ve siyasi kimliği olamaz. Topluma mal olmuş kamu görevdir. Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü’nün yönetimine talip olduğumuzda 2 kongre gerçekleşmemiş bir durumdaydı. Yanı sıkıntılı bir süreci vardı. Kırıkkalegücü’nün bu durumuna gönlümüz razı gelmedi ve ‘maddi manevi taşın altına elimizi koyalım’ diye düşündük. Göreve geldiğimizde ilk iş olarak kulüp teknik sorumlusu ile anlaştık. Takımı aldığımızda sadece 2 profesyonel futbolcu vardı.

 

DURUMU ANLATTI

Yönetimle istişare edip, hocamızın da görüşünü alıp kulüp bütçesi oluşturduk. Sonuç olarak ilk yarıyı 19 puanla 8. sırada tamamladık. Olaya bir de şöyle bakmanızı istiyorum. Son oynadığımız Kepezspor’un toplam bütçesi 70.0000,00 TL değerinde iken bizim takımın bütçesi bunun yüzde 10’una tekabül etmektedir. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı’ya, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Osman Cebeci’ye, ASKON Başkanı Savaş Geyik’e ve Kırıkkale İl Genel Meclisine giderek kendimizi anlattık. Kırıkkalegücü için destek istedik. Fakat yeteri kadar destek bulamadık. Kırıkkalegücü, Kırıkkale’de herkesin ortak noktadır. Herkesin ortak değeridir. Dolayısı ile taşın altına bütün Kırıkkalegücü sevenlerin elini sokması gerektiği düşüncesindeyiz. Şuana kadar kulüp bütçesine en büyük desteği; Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan yaptı. Kulübümüz adına teşekkür ederim.

 

SİYASİLERE ÇAĞRI YAPTI

Ayrıca ilimizde bulunan Moda Life, Sinerji, MÜSİAD ve diğer iş insanlarının yanı sıra AK Parti Yahşihan Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Sungur’a ve AK Parti Hacılar Belediye Başkan Aday adayı Osman Erdoğan’a destekleri için teşekkür ederim. Kırıkkalegücü Spor Kulübü’nün bugüne kadar siyasi bir kimliği olmadı. Bundan sonrada olmaz/olamaz. CHP Kırıkkale Milletvekili ve Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Önal, İYİ Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Yavuz Kuzucu ve Yeniden Refah Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Muhammet Ali Tekinay’ın adaylıkları hayırlı uğurlu olsun. Fakat belediye başkan adaylarımız bir gün olsun arayıp sormadı. Ne yapabiliriz? Neye ihtiyacınız var? Sıkıntılarınızı nasıl çözeriz? Diye ne arayıp ne de sordular.

 

3 FUTBOLCU AYRILDI

Kısacası kendi kendimize kalmış durumdayız. Adaylarımızdan Kırıkkalegücü Spor Kulübüne maddi ve manevi destek beklemekteyiz. Maçlarımıza gelmelerini talep etmekteyiz. Kırıkkalegücü Spor Kulübü maçına sadece MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Harun Ulusoy zaman zaman gelmektedir. Kırıkkalgücü Spor Kulübü olarak bir adım gelene biz koşarak gittik. Hiçbir siyasi kimliğe bakmadan takılmadan herkesin desteğini bekliyoruz. Takımımızdan 3 futbolcu ayrıldı. Bunlardan Kerem Pala 3 idman ve son Aliağa FAŞ maçına gelmediği için kulübümüzün kulüp menfaları doğrultusunda ayrıldık. Kalecimiz Yusuf Kerem Ersunar sözleşesinin bitmesine 3 aylık süre kaldığı ve bu sürede bedava gideceğini göz önüne alarak Bodrumspor’a gönderdik. Aynı zamanda karakterli bir sporcu olduğu için önüne açmak istedik.

 

ASIL OLAN KIRIKKALEGÜCÜ

Takım Kaptanımız Mehmet Albayrak ise sürekli göndermeyeceğimi söylememe rağmen; bizden önce Talasgücü Spor Kulübü ile görüşmüş ve anlaşmıştır. Bizde bunu öğrenip kendisine sorduk, doğruladı. Kendi menfaatleri doğrultusunda kulübümüze maddi kazanç sağlayarak, göndermek zorunda kaldık. Sporcu gelir gider, yönetim gelir gider! Asıl olan Kırıkkalegücü’dür. Ondan başka büyük yoktur. Son Kepezspor maçında; maç berabere(0-0) giderken, taraftarlar ‘Yönetim istifa, sahipsiz Kırıkkale’ diye tezahürat yaptılar. Haklılar! Kulübün sahibi taraftardır. Aynı zamanda Kırıkkale’yi seven herkesindir. Kulübün iyi gönünde kötü gününde yanında olan taraftardır.

 

HEMEN DEVREDERİM

Doğru! Peki, bu kulüp sahipsiz kaldığında neredelerdi? Biz yönetim olarak takım sahipsiz kaldığında sahiplendik zaten! Amacımız Kırıkkale’mizin tanıtımına katkıda bulunmak ve Kırıkkalegücü’nün daha iyi yerlerde olmasını sağlamak. Son olarak açıkça şunları belirtmek istiyorum; Kırıkkalegücü Spor Kulübü’nü hemen devir etmeye hazırız. Transfer dönemi sona ermemişken ve hazır takımı isteyen var ise hemen devir edeyim. Madem öyle kulübün önüne açayım. Saygılar” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir