En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Åžehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

KAÇAK OPERASYONU

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde 23 ilde eş zamanlı düzenlenen "Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele" operasyonlarında 48 organizatör yakalandı.
Bu haber 13 kere okunmuÅŸ. 24.08.2026 Pazartesi 16:39

KAÇAK OPERASYONU

Türkiye genelinde düzensiz göç ve insan ticaretine yönelik kararlı mücadele aralıksız sürüyor. T.C. İçiÅŸleri Bakanlığı koordinesinde; Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire BaÅŸkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı iÅŸ birliÄŸinde geniÅŸ çaplı operasyon gerçekleÅŸtirildi. AÄŸrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Düzce, Edirne, Erzurum, Hatay, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, MuÄŸla, Siirt, Sivas, Åžanlıurfa, Şırnak, TekirdaÄŸ, Tunceli ve Van olmak üzere toplam 23 ilde belirlenen adreslere eÅŸ zamanlı baskınlar düzenlendi.

 

48 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Düzenlenen operasyonlar kapsamında, göçmen kaçakçılığı faaliyetlerini organize ettiÄŸi tespit edilen 48 ÅŸüpheli güvenlik güçlerince kıskıvrak yakalandı. Jandarmadaki iÅŸlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen zanlılardan 31'i çıkarıldıkları nöbetçi mahkemelerce tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 17 organizatör hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.

 

83 ARAÇ VE 18 BOT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonların kara ve deniz ayağında teknolojik imkânlar en üst düzeyde kullanıldı. Jandarma İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan anbean takip yapılırken; İl Jandarma Komutanlıklarına baÄŸlı asayiÅŸ, otoyol ve komando timleri karadan operasyonları yürüttü. Aramalarda göçmen kaçakçılığında ve sevkiyatında kullanıldığı belirlenen 83 adet araç ile 18 adet bot ve bot motoruna el konuldu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir