Bakan keklik bıraktı - HABER318
En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Åžehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bakan keklik bıraktı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırıkkale Üniversitesi'nde katıldığı mezuniyet töreninde açıklamalarda bulundu. Yumaklı, üniversite kampüs alanına keklik bıraktı.
Bu haber 118 kere okunmuÅŸ. 12.07.2024 Cuma 19:46

ÜNÄ°VERSÄ°TEYE GELDÄ°

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin biyoçeÅŸitlilik konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduÄŸunu ifade etti. Yumaklı, hala bazı bitki ve hayvan türlerinin Türkiye'de yeni yeni keÅŸfedilmeye devam ettiÄŸini vurguladı. Türkiye'nin dört bir yanının bu anlamda bir cennet olduÄŸunu anlatan Bakan Yumaklı, ülkeye ait bazı türlerin yurt dışına kaçırılma giriÅŸimlerinin olduÄŸunu ve DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Genel MüdürlüÄŸü'nün de bu konuyla ilgili yoÄŸun çaba sarf ettiÄŸini aktardı.

 

ÜLKE DIÅžINA ÇIKMASIN

Bakan Yumaklı, zaman zaman medyada doÄŸaya bırakılan bazı türler hakkında haberlerin yer aldığını, bu türlerin bazen keklik bazen balık türleri olduÄŸunu ifade ederek, ÅŸunları kaydetti: "Türkiye, biyoçeÅŸitlilik konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden bir tanesi. Hala bazı hem bitki türleri hem de hayvan türleri ülkemizde yeni yeni keÅŸfedilmeye devam ediliyor. Türkiye'mizin dört bir tarafı bu anlamda cennet. Elbette ki bunlarla alakalı Türkiye'mize ait bazı türlerin yurt dışına kaçırılma giriÅŸimleri oluyor. DoÄŸa Moruma ve Milli Parklar teÅŸkilatımız, Genel MüdürlüÄŸümüz bunlarla ilgili çok yoÄŸun bir çaba sarf ediyor ülke dışına çıkmasın diye. Bunun dışında zaman zaman medyamıza da yansıyor bazı türlerin doÄŸaya bırakılması var. Kimi zaman keklik türü oluyor kimi zaman balık türleri oluyor. Yani netice itibariyle biyoçeÅŸitliliÄŸinin korunması adına Bakanlık olarak çok yoÄŸun bir çaba içerisindeyiz."

 

KEKLÄ°K BIRAKTILAR

Bakan Yumaklı, bıraktıkları kekliklerin sadece üzerine türkü yazılan bir cins olmadığını, aynı zamanda doÄŸadaki birçok zararlıyı yok eden ve onlarla mücadele eden doÄŸal bir savaÅŸçı olduÄŸunu kaydetti. Yumaklı, bu kekliklerin biyoçeÅŸitliliÄŸin geliÅŸmesine faydalı olduÄŸunu ve özellikle iklim deÄŸiÅŸikliÄŸinden sonra zararlı türlerin artmasıyla beraber mücadele yoÄŸunluÄŸunun arttığını ve bu mücadelenin faydalı olduÄŸunu anlattı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'Ä°LK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir