Çok önemli mücadele
“Umut Projesi” Kapsamında düzenlenen Madde Bağımlılığı ile Mücadele de Önleyici ve Koruyucu Hizmetler İrtibat Görevlileri toplantısı yapıldı. Öğretmenler, antrenörler ve gençlik liderlerinin katıldığı toplantıda konuşma yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, “Madde bağımlılığı ile mücadele Milli Mücadele kadar önemli, bu konuyu özümsemenizi ve sahiplenmenizi bekliyorum. Konu hakikaten bizi cennete götürecek bir mesele” diye konuştu.
TOPLANTI YAPILDI
Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu’nda Umut Projesi kapsamında düzenlenen toplantıda Kırıkkale’de görev yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmenler, antrenörler ile gençlik liderlerine madde bağımlılığına eğilimi olan çocukların nasıl fark edileceği yönünde Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü uzmanları tarafından Umut Projesi kapsamında hazırlanan detaylı sunum yapıldı. Sunum öncesi katılımcılara hitap eden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, temelden başlayan ve yukarı doğru çıkan ülke çapında yaygınlaşacak projenin Kırıkkale’de hayata geçirildiğinin altını çizdi. Vali Tekbıyıkoğlu, “Uyuşturucu, yani madde dediğimiz mefhum kavram aslında çok eski tarihlerden beri var. Bazı bitkilerin çeşitli usullerle kullanıldığı zaman uyuşturucu mahiyetine gittiğini biz buradan öğreniyoruz. Yakın zamana kadarda böyleydi. Dünyanın bazı bölgelerinde bazı maddeler üretilir ve dünyanın tamamına dağılırdı” ifadesini kullandı.
ÇOK CİDDİ BİR TEHDİT
Dünyayı sentetik uyuşturucunun tehdit ettiğini belirten Vali Tekbıyıkoğlu, bu maddeye karşı çocukların eğitiminde bulunan görevlilerin bilinçli olması gerektiğini ifade etti. Vali Tekbıyıkoğlu, “Şimdi dünya bambaşka bir tehlikeyle karşı karşıya. Dünyada 284 milyon civarında bağımlı var buda dünya nüfusunun yüzde 5’ne tekamül ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre ülkemizde ki son kullanım oranı yüzde 3 civarında. Avrupa ise bu oran yüzde 30 civarında. Biz Avrupa’nın hemen yanı başındayız. Avrupa’da, yani bize bu kadar yakın bir tehditin, bizim kapımızı da geleceğini bilmek gerek. Dünyada önceden konvansiyonel dediğimiz uyuşturucular üretilirdi ama son 20 yılda dünyanın kapısını bambaşka bir tehdit çalıyor. Laboratuvar ortamlarında üretilen ve insanı çok çabuk bağımlı hale getiren, çok daha hızlı öldürücü, beyine zarar veren ve bırakma ihtimalinin çok zor olduğu, çok daha ucuz ve çok daha yaygın, sentetik dediğimiz kimyasallarla; çocuklarımız, milletimizin evlatları, dünya insanlığı büyük bir tehditle karşı karşıya” diye konuştu.