En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Delil eğitimi verildi

Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli 69 personele İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri tarafından Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım Eğitimi verildi.
Bu haber 195 kere okunmuş. 14.11.2021 Pazar 11:41

EĞİTİM ÇALIŞMASI

Müdürlük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen, 3 gün 3 grup şeklinde gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılara “Teşkilat Yapısı ve Bulgu/ Delil Çeşitleri, Olay Yerinde Bulunabilecek Bulgu ve Deliller, Adli Vakalarda Olay Yerine Yaklaşım” konuları teorik ve uygulamalı olarak verildi. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 112 Acil ambulanslarda görevli personelimize gerçekleştirdikleri uygulamalı eğitimde, olayın yaşandığı adli yerde yapılan hatalar, uyulması gereken kural konularında karşılıklı olarak soru/cevap şeklinde bilgileri gözden geçirmelerini sağlayıp, yapılabilecek yanlış uygulamalar konusunda bilgiler verildi.

 

DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılından imzalanan protokol çerçevesince bugüne kadar Kırıkkale'de görevli toplam 359 personele eğitim verildiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, protokolün amacının sahada yaşanan ve yaşanacak olan adli vakalarda acil sağlık hizmetleri personelinin, tıbbi müdahalenin yanı sıra hukuki boyutta da doğru yaklaşımını sağlamak olduğunu ve bu konudaki hukuki sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yapıldığını belirterek, ilimizde görevli tüm 112 Acil Sağlık personelinin gerekli bilgi ve becerilere ulaşması sağlanıncaya kadar eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir