Sempozyum yapıldı
Kırıkkale’de Üniversitesi yerleÅŸkesinde düzenlenen sempozyum, Kırıkkale ValiliÄŸi, Kırıkkale Üniversitesi ve KOP Bölgesi Üniversiteler BirliÄŸi’ne baÄŸlı 28 üniversitenin katılımı ile baÅŸladı. Kırıkkale Valisi Bülent TekbıyıkoÄŸlu, bağımlılığın önemli bir sorun olduÄŸunu belirterek, sürece aileleri de katarak çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.
SEMPOZYUM YAPILDI
Sempozyumun açılışında konuÅŸan Kırıkkale Valisi Bülent TekbıyıkoÄŸlu, bağımlılığın önemli bir sorun olduÄŸunu belirterek, sürece aileleri de katarak çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.Bağımlılığın her birey için tehlike oluÅŸturduÄŸuna dikkat çeken TekbıyıkoÄŸlu, “Benim gördüÄŸüm en mütedeyyin insanlar, en sosyal yapısı kuvvetli insanlar, ne fakirin problemi, ne zenginin problemi. Ne mütedeyyinin problemi ne deistin, ateistin problemi. Bu herkesin problemi. Belki biz çocuÄŸumuza sahip çıkacağız. Belki oÄŸlumuza, evladımıza, kızımıza sahip çıkabiliriz ama torunumuza sahip çıkamama ihtimalimiz var. Bu sorun çocukların kendi baÅŸlarına da verebileceÄŸi bir mücadele deÄŸil. Sadece bir bakanlığın görevi deÄŸil.
DÜNYADA Ä°KÄ° NUMARAYIZ
Sadece bir kurumun görevi deÄŸil. Sadece bu çocukların gayreti ile baÅŸarılacak bir ÅŸey deÄŸil. Burada süreci ailelerle birlikte yürütmeye çalışıyoruz. Bunlar en asil ailelerin çocukları olsa bile madde bağımlısı olduktan sonra bir suç makinesine dönüÅŸebiliyorlar” dedi. Bağımlılıkla mücadelenin polisiye yöntemlerle çözülemeyeceÄŸine iÅŸaret eden TekbıyıkoÄŸlu, "Elbette polisiye yöntemler olacak. Türk polisimiz, jandarmamız ve sınır güvenliÄŸinden sorumlu Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, dünyadaki en baÅŸarılı operasyonlara imza atıyor. Yakalama oranlarında dünyada bir ya da iki numarayız." diye konuÅŸtu.
REKTÖR BÄ°LGÄ° VERDÄ°
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan da konuÅŸmasında, “28 üniversite ve kamu kurumu kuruluÅŸu bu sempozyuma destek vermektedir. Özellikle sempozyumun üniversiteler birliÄŸi içerisinde yapılıyor olması ayrı bir önem taşımaktadır. KOP Bölgesi Üniversiteler BirliÄŸi’nin eylemlerinden bir tanesi haline geldi. Madde bağımlılığı iÅŸi ulusal bir güvenlik haline gelmiÅŸ durumda. Hem SaÄŸlık Bakanlığımızın, hem Ä°çiÅŸleri Bakanlığımızın yapmış olduÄŸu istatistiklere baktığımızda aç kurtlar özellikle gençliÄŸimize gözünü dikmiÅŸ durumda. Aç kurtlar neslimizi tehlikeye sokacak ÅŸekilde bu maddeleri piyasaya sürüp onları aÄŸlarına düÅŸürmeye gayret ediyorlar.” ifadelerini kullandı.
GEREKLÄ° Ä°ÅžLEMLERÄ° YAPIYORLAR
Gençlere uyarılarda bulunan Aslan ÅŸöyle konuÅŸtu: “Aman gençler dikkat edin. Sakın ola ki, anlık güzellik gibi gösterilen ÅŸeylere itibar etmeyin. Böyle bir durum olduÄŸunda mutlaka en yakın yöneticinize haber verin. Bu konuda zaten hem jandarmamız, hem emniyetimiz, hem ilgili kurumlar çalışıyorlar. Anında yakalayıp götürüyorlar. Gerekli iÅŸlemleri yapıyorlar. Ama asıl iÅŸ sizde bitiyor. Uyanık olmalısınız. Sigaradan baÅŸlamak üzere diÄŸer tüm maddelere bağımlılıktan uzak durup yakın geleceÄŸin büyük Türkiye’sinin mimarları olarak dimağınızın açık olmasını saÄŸlamanız gerekir. Bugünkü sempozyum nesil emniyetine ve milli güvenlik durumu haline gelmiÅŸ olan nesil emniyetine bir dikkat çekmek için son derece önemli.”
BÄ°LÄ°NÇLÄ° NESÄ°LLERÄ°Z
Sempozyumdaki katılımcılardan üniversite öÄŸrencisi Seher Elif Afacan ise, “Bir genç olarak geleceÄŸimiz çok parlak. GeleceÄŸimizi böyle yollarda heba etmemeliyiz. GirdiÄŸimiz arkadaÅŸ ortamları ve çevrede de bu yola düÅŸen çevrelerde de varsa onları uyarmalıyız. Kendimize çok fazla dikkat etmeliyiz. Çünkü hepimiz bilinçli bir nesiliz. Çok iyi yönlendirmelerle de farklı yerlere de gidebiliriz. Buna çok dikkat etmeliyiz. Okulumuzun yaptığı sempozyumlarda daha çok bilinçlendiÄŸimizi düÅŸünüyorum. Kırıkkale narkotik polisleri de gerekli denetimleri sürekli yapmaktadırlar. Bundan dolayı da herkese teÅŸekkür ederim. Böyle bir sempozyumu bize sundukları için” ÅŸeklinde konuÅŸtu.