Tarım çalıştayı yapıldı
DüzenlediÄŸi faaliyetlerle sürekli üyelerini bilgilendiren, teknolojiye ayak uydurarak ekonomiye daha fazla katkı vermeleri konusunda çalışmalar sergileyen Kırıkkale Ticaret Borsası, Geleneksel Tarım ve Hayvancılık Çalıştayının üçüncüsünü gerçekleÅŸtirdi. NG Afyon Termal Otel’de gerçekleÅŸen ve 2 gün süren çalıştayda üyeler istihdam seferberliÄŸi, tarım ve hayvancılığın sanayi ile entegresi gibi konularda bilgilendirildi.
TAM DESTEK KONULARINDA BÄ°LGÄ°LER VERDÄ°
Kırıkkale Ticaret Borsası tarafından geleneksel hale getirilen Kırıkkale Geleneksel 3. Tarım ve hayvancılık Çalıştayı yapıldı. NG Afyon Termal Otel’de gerçekleÅŸen ve 2 gün süren çalıştaya Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Harun Sümer ve borsa üyeleri katıldı. Çalıştayda Kırıkkale Tarım ve Hayvancılığın son durumu ele alınırken, geçtiÄŸimiz günlerde baÅŸlatılan Ä°stihdam SeferberliÄŸi konusunda detaylı bilgiler verildi. Çalıştayın açılış konuÅŸmasını yapan Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Sümer, yeni istihdama ücret desteÄŸi, Yeni istihdamın SGK primine, vergisine destek, Kısa çalışma ödeneÄŸi, asfari ücret desteÄŸi, düzenli ödemeye devamlı destek, Kalkınmaya ilave destek, Önce iÅŸbaşı eÄŸitim sonra istihdam desteÄŸi ve Ä°htiyacınıza uygun nitelikli iÅŸgücü eÄŸitimine tam destek konularında bilgiler verdi.
BEKLENTÄ°LERÄ°N OLDUÄžUNU GÖRÜYORUZ
Çalıştayın ilk gününde istihdam seferberliÄŸi anlatılırken, devamında üyelere Berat UludoÄŸan Tibos (Tescil) Bilgilendirmesi yaparken, Doç.Dr. Yunus Bahadır Güler genel yönetim, Pazarlama ve Satış ve Ä°nsan Kaynakları EÄŸitimi verdi. Çalıştayın ikinci gününde Kırıkkale Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi TaÅŸkın Erol tarafından TeÅŸvik ve Destekler, Tarım ve Hayvancılığın Genel Sorunları hakkında bilgiler verdi. EÄŸitimlerin ardından kapanış konuÅŸmasını yapan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Harun Sümer “Kırıkkale Tarım ve Hayvancılığını bu yıl üçüncüsünü düzenlediÄŸimiz Geleneksel Tarım ve Hayvancılık Çalıştayında masaya yatırdık. Sorunlar ve çözüm yollarını ele aldık. Åžöyle bir baktığımızda Kırıkkale tarım ve hayvancılığında Ä°stihdam, arazi toplulaÅŸtırması, sulu tarım. süne ile mücadele, tohum çeÅŸitliliÄŸi, tarım ve hayvancılığın sanayi ile entegresi, tarım ve hayvancılığın pazar sıkıntısı, soÄŸuk hava, toprak analizi, et ve süt kurumunun gelmesi, meyve ve sebze bahçelerinin çoÄŸaltılması gibi talep ve beklentilerin olduÄŸunu görüyoruz” diye konuÅŸtu.
ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA ADIMLAR ATACAÄžIZ
Kırıkkale’de Tarım ve Hayvancılığın daha da geliÅŸmesi ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sunması noktasında üzerlerine düÅŸen görevi yerine getirmeye devam edeceklerine vurgu yapan BaÅŸkan Sümer “Sorunların ve beklentilerin üzerine giderek çözümü noktasında adımlar atacağız. Koordineli bir çalışmaya bu sorunların üstesinden gelebileceÄŸimize inanıyorum. EÄŸitimler ve Danışmanlıklar Konusunda her zaman desteklerini esirgemeyen Kırıkkale Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi TaÅŸkın Erol ve Doç.Dr. Yunus Bahadır Güler’e, çalıştayımıza katkıda bulunan saygıdeÄŸer üyelerimiz ve çalışma arkadaÅŸlarım teÅŸekkür ederim. Kırıkkale Tarım ve Hayvancılığının daha iyi bir noktaya gelmesi adına yapacağımız çalışmalar bundan sonraki süreçte de devam edecektir” dedi.