En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

TMO hedefi açıklandı

Toprak Mahsulleri Ofisi Kırıkkale Başmüdürlüğü tarafından Kırıkkale İl Müftülüğü Konferans Salonunda Kamu Kurum ve kuruluşlar...
Bu haber 194 kere okunmuş. 14.06.2022 Salı 19:34

Toprak Mahsulleri Ofisi Kırıkkale Başmüdürlüğü tarafından Kırıkkale İl Müftülüğü Konferans Salonunda Kamu Kurum ve kuruluşları, Köy Muhtarları ve üreticilere hububat alım politikaları ve fiyatları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bilgilendirme toplantısında Kırıkkale TMO Başmüdürü Tuncay Akgül'e çiftçiler sorularını yönetti.

 

 

TOPLANTI YAPILDI

Programa Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Kırıkkale TMO Başmüdürü Tuncay Akgül, şube müdürleri, köy muhtarları, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. Program Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer'in konuşmasıyla başladı. Sümer, Ticaret Borsası olarak her zaman çiftçilerin yanlarında olduklarını ifade etti. Sümer, " Devletimiz hasar çalışmasını yapmakta üreticimizin yaralarını en kısa sürede saracaktır. TMO ofisimizin çabalarıyla güzel bir toplantı düzenlendi. İnşallah burada sorularının cevaplarını alacaktır. TMO çiftimizin kara gün dostudur. 2050 yılında ülkemizin nüfusu 150 milyon olacaktır. Gıda çok önemli devletimiz bunu çok önemsiyor. Devletimiz buğday alımını 7 liraya çıkardı. Kırıkkale Ticaret Borsası olarak üreticimizin 24 saat yanındadır. Biz hizmet sektörüyüz ve sizlerin hizmetinizdeyiz. Üreticimizin kafasında ne varsa her şeyi sorsun. İnşallah bu toplantı hayırlara vesile olsun.''dedi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz'da toplantıda konuşma yaptı. Yılmaz, Çiftçilerin arazilerini  Çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırmalarını ve ürünlerini sigortalatmalarını istedi. Yılmaz, "Açıkçası bizde zaman zaman birlikte gelme ortamları oluşturuyoruz. Üretimde karlılık olarak kurum olarak yenilikçi oluyoruz. Tarih boyunca insan, gıdasının vazgeçilmez unsur olduğun bir konu. Sanayinin gelişmesiyle beraber sanayi toplumu oluştu. Bence bu evrimde son dönemini yaşıyor. Bundan sonra yapay zeka uzay dönemi başlamış durumda. Tarım sektörü de bunun için gayret gösteriyor. Pandemi den sonra artık insanların gıda kriziyle karşı karşıya gelmiş durumda. Doğru planlama seçtiğimiz çeşitlerin özelliklerini çok iyi bilmemiz lazım. Son dönemde bilişim ve teknoloji var. Bizde tarımda teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Kırıkkale üreticiler olarak iki unsuru söylemek istiyorum. Çiftçi kayıt sistemini iyi tutmamız gerekiyor. Kırıkkale'de şuanda arazimizin yüzde 45 kayıt altında. Yüzde 55 kontrolsüz durumda. İkincisi, ürünlerimizi sigortalamamız büyük bir sorun. Dolu faciasından sonra çiftçilerimiz büyük maddi kayba yol açtı.Biz ürünümüzü sigortalamalıyız. Dünya piyasasına hitap etmemiz için ürünlerimizi sigortalamamız lazım” şeklinde konuştu.

 

KOTA AÇIKLAMASI

TMO başmüdürü Tuncay Akgül ise yaptığı açıklamasında "Gıdanın en büyük silah olduğu günümüzde bu talihsizlikle karşılaşmamız büyük bir şanssızlık. Sofralarımızın baş tacı olan buğdayımızda sizlerin emekleri bulunuyor. Üretim arttıkça refahta artmaktadır. TMO olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Kırıkkale'de buğday 210 bin ton, 110 bin ton arpa üretimi 2022 yılında hedefimiz. Üretimi artırmak, üreticilerimizin  yanlarında olacağız. Kırıkkale'de 15 Haziran'dan sonda hasat başlayacak. 11 noktada hububat alımlarımı gerçekleştireceğiz. TMO uzun kuyruklar ulaşmasın diye randevu sistemini bu yılda uygulayacağız. Kota sınırlaması  olmadan alım yapılacaktır” dedi. Program soru cevap şeklinde sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir